Από το 1967, στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα (www.lyreioidryma.gr), με μητρική στοργή και χριστιανική αγάπη, λίγες αφοσιωμένες Μοναχές, χωρίς να παραβλέπουν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του μοναχικού βίου τους, έκαναν σκοπό τους τη μέριμνα, ανατροφή, μόρφωση και οικογενειακή αποκατάσταση παιδιών με τις λιγότερες ευκαιρίες στη ζωή.

Το Λύρειο φιλοξενεί αγόρια και κορίτσια από τους πρώτους μήνες της ζωής τους, προσφέροντας μία ζεστή οικογενειακή ζωή, που θα τα βοηθήσει να ενταχθούν ως ενήλικες στη σύγχρονη κοινωνία.

Στο Λύρειο λειτουργούν Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο, και στη συνέχεια τα παιδιά συνεχίζουν τις σπουδές τους σε γειτονικά Γυμνάσια και Λύκεια, στο Πανεπιστήμιο και άλλες σχολές. Επιπλέον, τα παιδιά διδάσκονται από εθελοντές καθηγητές ξένες γλώσσες, ενισχυτικά μαθήματα, μουσικά όργανα, βυζαντινή μουσική, ρυθμική γυμναστική, ζωγραφική και άλλες δημιουργικές απασχολήσεις, ενώ τις ελεύθερες ώρες τους γεμίζουν η παιδική χαρά, ο κινηματογράφος, το θέατρο, οι θερινές κατασκηνώσεις και η θάλασσα.

Λύρειο Παιδιά

Λύρειο Παιδιά

Τα παιδιά μπορούν να παραμείνουν στο Λύρειο και μετά την ενηλικίωσή τους, τα αγόρια ακόμη και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας. Παράλληλα, οι Μοναχές φροντίζουν, ώστε τα παιδιά να καλοπαντρευτούν, όπως θα επιθυμούσε κάθε γονιός. Έτσι, το Λύρειο στηρίζει τις νέες οικογένειες των παιδιών του με έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ιματισμό, μέχρι και το ενοίκιο των πρώτων μηνών.

Τα παιδιά γνωρίζουν ότι, ακόμη και όταν φύγουν από το Λύρειο, οι Μοναχές του είναι συμπαραστάτες και αρωγοί σε κάθε τους βήμα, όπως ένας στοργικός γονιός.

Λύρειο Χωριό

Λύρειο Χωριό

Λύρειο Είσοδος

Λύρειο Είσοδος

Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΙΒΛΙΚΗ. ΑΥΤΗ Η ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ.