Η ταινία μικρού μήκους για το έπος του 1940 με τίτλο «Άγνωστοι Ήρωες» και είναι βασισμένο σε αληθινές ιστορίες και θα προβληθεί από το κανάλι της Χριστιανικής Φοιτητικής Ένωσης στο YouTube το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στις 8μ.μ. ώρα Ελλάδος.

Με αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ» στους Ιταλούς φασίστες την 28η Οκτωβρίου 1940, η Χριστιανική Φοιτητική Ένωση παρουσιάζει μία ταινία για το έπος των Ελλήνων του 1940. Η ταινία μικρού μήκους «Άγνωστοι Ήρωες» του Χρήστου Χατζή είναι μία δραματοποιημένη αναφορά στο έπος του 1940. Το ταινία διέπεται από ορθόδοξες χριστιανικές αξίες.

Πληροφορίες Ταινίας

Τίτλος: «Άγνωστοι Ήρωες».
Σκηνοθεσία: Χρήστος Χατζής.
Ηθοποιοί: Θεοδώρα Σοφία, Τάσος Χατζηγιάννης, Αγγελική Μαγούλη, Σπύρος Λυκούδης, Θεοφάνης Ζαφειριάδης, Όλγα Κικιζά, Αφροδίτη Αναγνώστου, Αλέξανδρος Σοιμούς.

Άγνωστοι ΄Ήρωες 28η Οκτωβρίου 1940 αφίσα

Χρήστος Χατζής – Βιογραφικό

Ο δημιουργός της ταινίας μικρού μήκους «Άγνωστοι Ήρωες» για το Ελληνικό έπος του 1940, λέγεται Χρήστος Χατζής και είναι φοιτητής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα ασχολείται με τη δημιουργία βίντεο μικρού μήκους αλλά και προωθητικών βίντεο για το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας.

Το Έπος του Σαράντα

Το λεγόμενο «Έπος του Σαράντα», το οποίο ακολούθησε, και οι μεγάλες νίκες που ο ελληνικός στρατός κατήγαγε εις βάρος των Ιταλών, καθιερώθηκε να γιορτάζονται κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου, την ημέρα της επίδοσης του ιταλικού τελεσιγράφου και της άρνησης του Ελληνικού λαού να συναινέσει.

Η Ελλάδα γιορτάζει με την 28η Οκτωβρίου την είσοδό της στον πόλεμο, ενώ οι περισσότερες άλλες χώρες γιορτάζουν την ημερομηνία λήξης του πολέμου.

Η επέτειος του «ΟΧΙ» γιορτάστηκε για πρώτη φορά στα χρόνια της Κατοχής. Στο κεντρικό κτίριο και στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εορτασμός στις 28 Οκτωβρίου 1941. Γίνονταν ομιλίες από τους φοιτητές, ενώ μίλησε για την επέτειο την παραμονή και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει μάθημα την ημέρα της επετείου με αποτέλεσμα να απολυθεί από το Πανεπιστήμιο. Στην δεύτερη επέτειο (28/10/1942), ο εορτασμός έγινε στην Πλατεία Συντάγματος με πρωτοβουλία των οργανώσεων ΕΠΟΝ και ΠΕΑΝ.

Βίντεο – Πρεμιέρα «Άγνωστοι Ήρωες»

Δείτε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στις 8μμ., την ταινία μικρού μήκους του Χρήστου Χατζή, φοιτητή Κοινωνιολογίας και συνεργάτη της Παρεμβολής, για το έπος του 1940.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.07 (14 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.