Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν το πρωί ο κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος και οι πρέσβεις της Κορέας και της Παλαιστίνης.

Στην συνέχεια τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία ελαιοπαραγωγών με επικεφαλής την ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αθηνά Θεοδωρακοπούλου. Η ερευνητική ομάδα για τη βιολογική καλλιέργεια της ελιάς του Πανεπιστημίου Πατρών στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη του βιολογικού τρόπου καλλιέργειας φυτικών προϊόντων» με επιστημονικό υπεύθυνο τον τ. Αναπληρωτή καθηγητή – ερευνητή κ. Κων. Αγγελόπουλο, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην συνάντηση, έχει διακριθεί με δέκα Διεθνή βραβεία.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο σχετικά με τις δραστηριότητες και τις ενέργειες του προγράμματος, που σκοπό έχει να παρέχει συμβουλές βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς, με βάσει το πρότυπο της Αγροβιοδυναμικής διαχείρισης η οποία εφαρμόζεται στην καλλιέργεια της ελιάς. Τα στελέχη του προγράμματος επιδιώκουν, άλλωστε, δράσεις ανάδειξης της ποιότητας των παραγόμενων ελαιολάδων των παραγωγών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τη συμμετοχή τους σε εθνικές και διεθνείς αξιολογήσεις δειγμάτων ελαιολάδων.

Το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκαν ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Βουλευτής κ. Νικόλαος Ηγουμενίδης. 

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.