Μεγάλη συγκίνηση προκαλεί το άκουσμα της είδησης της έλευσης του σκηνώματος της Αγίας Ελένης στη χώρα μας τον προσεχή Μάιο.

Το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης θα τεθεί προς προσκύνημα στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Φέτος, η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος εορτάζει, με τη χάρη του Θεού, 80 χρόνια διακονίας και προσφοράς στην οικουμένη.

Αποκορύφωμα αυτής της επετείου θα είναι η υποδοχή με τιμή και λαμπρότητα, του Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου, μητρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου, του πρώτου Χριστιανού Αυτοκράτορα.

Το Τίμιο Ξύλο και το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης θα παραμείνουν στον Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής (κοντά στο Αιγάλεω), από 14 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου 2017.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει τη Κυριακή 14 Μαΐου 2017, ώρα 6.30 μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω (επί της Ιεράς Οδού) από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β´.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης φυλάσσεται σήμερα στην Βενετία, όπου και μεταφέρθηκε από την Κωνσταντινούπολη το 1211 από Σταυροφόρους μαζί με πολλούς άλλους θησαυρούς της Βασιλεύουσας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.