Εορτάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη το διήμερο 2 και 3 Μαΐου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σκουροχωρίου του Δήμου Πύργου, η Ιερή μνήμη δύο πιστών συζύγων και Αγίων Μαρτύρων της Εκκλησίας μας, των Τιμοθέου και Μαύρας, οι οποίοι ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με τον Χριστό πέρασαν από την θλίψη του Σταυρού στην χαρά της Αναστάσεως.

Την παραμονή της εορτής το Σάββατο 2 Μαΐου τελέστηκε ο Αναστάσιμος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασιών και Θείου κηρύγματος υπό του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Χαράλαμπου Δέρβου, Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου, ο οποίος στην εμπεριστατωμένη ομιλία του, αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Χριστού, καθώς επίσης στους Μάρτυρες της Πίστεώς μας, ενώ εκτενώς αναφέρθηκε στους εορταζομένους Αγίους Τιμόθεο και Μαύρα τονίζοντας ότι υπερασπιζόμενοι την Αγία Εκκλησία του Χριστού και την Ορθόδοξη Διδασκαλία, παρέμειναν σταθεροί και ακλόνητοι όταν υπέστησαν φρικτές δοκιμασίες και βασανιστήρια και τέλος τον Σταυρικό θάνατο.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία του Δημοτικού διαμερίσματος, από χορευτικά τμήματα ύστερα από πρωτοβουλία του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών Σκουροχωρίου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής Κυριακή 3 Μαΐου τελέστηκε η Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος, υπό του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Ανδρέα Σωτηρόπουλου, τέως Ιερατικού Προϊστάμενου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γαστούνης και του οικείου εφημερίου Αιδεσιμοτάτου π. Νικολάου Αθανασόπουλου. Στο κήρυγμα του ο π. Ανδρέας Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε στα μηνύματα τα οποία εκπηγάζουν από την Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του Παραλύτου ανδρός από του Κυρίου, καθώς και στην ζωή μαρτύριο των εορταζομένων Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε μικρή δεξίωση στο Ενοριακό κέντρο του Ιερού Ναού από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προς τους παρευρισκομένους οι οποίοι εξεδήλωσαν για μία ακόμη φορά την τιμή και την ευλάβεια προς τους εορταζομένους Αγίους, προσερχόμενοι και συμμετέχοντες στις εορταστικές Θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Δείτε τις φωτογραφίες:

timotheos5

 
timotheos3
 
timotheos2
 
Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.