Στη Λαμία θα διεξαχθεί από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου το Συμπόσιο των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Οι τριήμερες εργασίες θα διεξαχθούν στο Πνευματικό-Διοι­κητικό Κέντρο της Μητρόπολης Φθιώτιδος με θέμα: «Το Αγιολόγιο της Εκκλησίας».

Η τελετή εναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και Μητροπολιτών, την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Επί τρεις ημέρες η πόλη της Λαμίας θα είναι είναι στο επίκεντρο του εκκλη­σια­στικού ενδιαφέροντος και θα φιλοξενήσει κληρικούς και λαικούς από όλη την Ελλάδα, καθηγητές Πανεπιστημίου, διακεκριμένους επιστήμονες Θεο­λο­γους.

Το Συνέδριο διοργανώνει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Λειτουργικής ανα­γεν­νή­σεως, στην οποία προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Και­σα­ρια­νης Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, διακεκρι­με­νος Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το σπουδαίο αυτό Συνέδριο μπορεί οποιος επιθυμεί να το παρακολουθήσει και να ωφεληθεί θεολογικά και πνευματικά από τις εισηγήσεις των εκλεκτών ομιλητών.

Η Μητρόπολη Φθιώτιδας προσκαλεί ολους τους πολίτες να παραβρεθούν στην τελετή εναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού-Διοικητικού Κέντρου στη Νέα Αμπλιανη .

Νταλιάρης Γιώργος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.