ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ: Ο Αρχιεπίσκοπος σε Θεία Λειτουργία στις Κατασκηνώσεις. Στον Ιερό Ναό των Κατασκηνώσεων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη Μαλακάσα Αττικής παρέστη συμπροσευχόμενος σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος ενώ ψαλμούς μελωδικούς απέδωσε κλιμάκιο της βυζαντινής χορωδίας «Ενήχημα».

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος παίρνοντας το λόγο ευχήθηκε σε όλους καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα και ιδίως σε όσες και όσους εορτάζουν.

Ακολούθησε ξενάγηση στην νεοσύστατη Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων των Κατασκηνώσεων καθώς και γεύμα με νηστίσιμες χριστουγεννιάτικες κατασκηνωτικές λιχουδιές.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Μαλακάσα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Μαλακάσα 2023

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ο Mακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος Β΄ (κατά κόσμον Ιωάννης Λιάπης) γεννήθηκε στα Οινόφυτα Βοιωτίας το 1938. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Αρχαιολογίας) και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διετέλεσε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. (1ος σε πανελλαδική κλίμακα) στις βυζαντινές σπουδές.

Μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στο Gratz της Αυστρίας και στο Regensburg και το Μόναχο της Γερμανίας. Εργάσθηκε ως πανεπιστημιακός βοηθός στην Αρχαιολογική Εταιρεία στην Αθήνα δίπλα στον Ορλάνδο και ως φιλόλογος στη Λεόντειο Σχολή της Νέας Σμύρνης, στο 9ο Νυκτερινό Γυμνάσιο Αθηνών, καθώς και στο Γυμνάσιο της Αυλώνος. Εγκατέλειψε την πανεπιστημιακή του καριέρα μετά την ένταξή του στον ιερό κλήρο.

Διαβάστε όλα τα εκκλησιαστικά νέα από την Εκκλησία Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.