Στην ιερά μονή Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου Μακάριος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυριλος και θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθεος. Παρέστησαν επίσης βουλευτές, ο Δήμαρχος Νέας Μάκρης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, και εκατοντάδες πιστοί από όλη την χώρα. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους τα χρόνια πολλά.

αρχιεπίσκοπος

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας αναφέρθηκε στην εορτή του Αγίου Εφραίμ, ενώ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο προσέφερε εις ένδειξη τιμής και σεβασμού τον Σταυρό του Αγίου Εφραίμ.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε για την τιμητική αυτή διάκριση, η οποία, όπως είπε, απευθύνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι στο πρόσωπό του. Αναφέρθηκε στη θυσία του Οσίου Εφραίμ για την πίστη και την πατρίδα και τόνισε ότι «αυτό το παράδειγμα φωτίζει και τον δικό μου δρόμο κατά την άσκηση των καθηκόντων μου να υπερασπίζομαι τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, του λαού και του έθνους μας, εμπνεόμενος από τις αρχές κι τις αξίες της Χριστιανοσύνης και ιδίως από τις μεγάλες αρχές του ανθρωπισμού, της ειρήνης και της δικαιοσύνης».

Η Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η Μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Πεντελικού Όρους, στην ίδια θέση της μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, του 10ου μ.Χ. αιώνα. Από την περίοδο εκείνη υπήρχαν πάρα πολλά ασκητήρια, διασκορπισμένα σε όλη την έκταση του βουνού. Η Ιερά Μονή ανεσυστήθη σε γυναικεία το 1945 από την αείμνηστη Καθηγουμένη και Κτιτόρισσα Μοναχή Μακαρία Δεσύπρη με το ίδιο όνομα του Γενεσίου της Θεοτόκου. Το 1975 μετονομάσθηκε με υπουργική απόφαση σε Ι.Μ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπως ήταν το αρχικό ιδρυτικό όνομά της.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.