Ο Μακαριώτατος πιθανώς να διατηρή τυπικάς σχέσεις με τον Σεβ. Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιον όμως τα προβλήματα αυξάνονται.

Όχι μόνον προωθείται ακόμη η ανάδειξις του Πατριαρχικού Γραφείου εις «νουντσιατούρα», αλλά και ι. ναός των Αθηνών είναι έτοιμος να δοθή εις το Πατριαρχείον. 

Ως επληροφορήθημεν από άρθρον του κ. Σωτηρίου Τζούμα εις το exapsalmos.gr της 20ης Απριλίου 2016:

«Ετοιμάζεται η Εκκλησία που θα δοθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από μεγάλη οικογένεια Γαιοκτημόνων των Αθηνών. Είχαμε πρώτοι γράψει και ουδέποτε διαψευσθήκαμε ότι μεγάλη οικογένεια Γαιοκτημόνων των Αθηνών έχει εκφράσει την επιθυμία να προσφέρει τον Ναό της που ευρίσκεται εντός κτήματος, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για λατρευτικούς λόγους . Ήδη ο ναός αυτός ετοιμάζεται και πολύ σύντομα θα έχουμε τα καλά νέα! Να αποκτήσει δηλαδή το Οικουμενικό Πατριαρχείο την δική του Αγία Τράπεζα στην Αθήνα. Όπως όλοι γνωρίζουμε τα δύο πρεσβυγενή Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων έχουν τους δικούς τους χώρους και τις Εκκλησίες τους, ενώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο ουδέποτε απέκτησε ένα δικό του Ναό. Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και πολύ σύντομα θα γευτούμε τη χαρά της επίσημης παράδοσης από την οικογένεια προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο πρόσωπο του οποίου γίνεται αυτή η προσφορά».

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.