Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, του Ιερομάρτυρος Περεγρίνου και των συν αυτώ μαρτύρων Γερμανού, Ησυχίου, των εν Δυρραχίω, της σημερινής Αλβανίας.

Η αγία μεγαλομάρτυς Κυριακή είχε γονείς τον Δωρόθεο και την Ευσεβία, οι οποίοι την απέκτησαν μετά από συνεχείς προσευχές προς το Θεό. Γεννήθηκε, ημέρα Κυριακή εξ ου και το όνομά της. Κατά το διωγμό του Διοκλητιανού οι γονείς της μαρτύρησαν για τη σταθερή τους πίστη στον Ιησού Χριστό. Την Αγία την έστειλαν στον Καίσαρα Μαξιμιανό και από εκεί στον άρχοντα Βιθυνίας Ιλαριανό που της θύμισε ότι η ομορφιά της είναι για κοσμική ζωή και όχι για βασανιστήρια. Η αγία Κυριακή του απάντησε κατάλληλα και με θάρρος. Εκείνος, αφού την βασάνισε διέταξε να την αποκεφαλίσουν.

Με θάρρος και αξιοπρέπεια, καθώς και με συνεχή προσευχή η αγία Κυριακή παρέδωσε το πνεύμα της στο Νυμφίο Ιησού Χριστό, τον οποίο αγάπησε και στον οποίο αφιερώθηκε παιδιόθεν. Η Μεγαλομάρτυρας Κυριακή, με το σθένος και την σταθερότητά της, οδήγησε και άλλους να μαρτυρήσουν, ομολογώντας τον αληθινό Θεό.

Επάξια την παρακαλούν σήμερα οι χριστιανοί σήμερα, να πρεσβεύει στο Βασιλέα Χριστό να συγχωρεί τα λάθη και τις αναβολές των ανθρώπων και να χαρίζει παράταση για μετάνοια και υπακοή στο θέλημα Του.

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.