Εντάσσεται στην Εκκλησία της Ελλάδος ο πρ.Μητροπολίτης Καρθαγένης (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) Αλέξιος λαμβάνοντας τον τίτλο του Μητροπλίτη Διαυλείας.

Παράλληλα, αναλαμβάνει την εποπτεία των Ιερών Ναών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Τέλος, οι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Πειραιώς, που προ ημερών υπήρξε ένταση στις μεταξύ τους σχέσεις, θα είναι μαζί με τον Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εκκλησίας στους εορτασμούς της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Το ανακοινωθέν που εκδόθηκε αναφέρει

Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Οκτώβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Με απόφαση της Δ.Ι.Σ. εντάσσεται στην Εκκλησία της Ελλάδος ο από Καρθαγένης Αλέξιος (γνωριζόμενος κατά κόσμον Κωνσταντίνος Λεονταρίτης) προερχόμενος εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ως Τιτουλάριος Μητροπολίτης με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Διαυλείας, η οποία ανυψούται εν τω προσώπω αυτού εις Μητρόπολιν. Εις τον Πανιερώτατον Διαυλείας η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε καθήκοντα εποπτείας της λειτουργίας των δύο Ιερών Ναών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Η Εκκλησία της Ελλάδος ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Εκκλησίας της Ρωσίας να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις από 17 έως 21 Νοεμβρίου ε.έ., όρισε ως αντιπροσώπους Αυτής τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και Πειραιώς κ. Σεραφείμ, καθώς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο.

Τέλος η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Νταλιάρης Γιώργος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.