Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

«Στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη ανθρωπιά« τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την βράβευση του κ. Γαβριήλ Χαλεπλή, Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρίας B2B Gaming Services για την προσφορά του στο Ίδρυμα Κόκκορη.

Ο Αρχιεπίσκοπος ως πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, βράβευσε τον κ. Γαβριήλ Χαλεπλή, σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή.

Ο Αρχιεπίσκοπος απένειμε στον κ. Χαλεπλή τιμητική πλακέτα κάνοντας αναφορά στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας λέγοντας πως «το έργο αυτό βασίζεται στην αγάπη των ανθρώπων» και προσθέτοντας πως «στη δύσκολη εποχή που ζούμε, η Εκκλησία προσπαθεί να φανεί χρήσιμη».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι σκοπός της Εκκλησίας είναι να διδάξει τον άνθρωπο να αγαπήσει τον Θεό με όλη του τη δύναμη και τον συνάνθρωπό του σαν τον εαυτό του. «Σε αυτές τις δύο εντολές κρύβεται το νόημα της ζωής» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Μίλησε για την εκκλησιαστική περιουσία τονίζοντας πως «η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας θα ήταν χρήσιμη αν μπορούσε να αξιοποιηθεί» και εξήγησε πως για παράδειγμα η έκταση στην Βουλιαγμένης, για την οποία γίνεται συχνά λόγος, δε μπορεί να αξιοποιηθεί, διότι έχει χαρακτηριστεί χώρος προστασίας του Σαρωνικού.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κ. Χαλεπλή για την βοήθειά του στο ίδρυμα Κόκκορη τονίζοντας πως «αυτό που μας βαστάει και δεν κουραζόμαστε είναι ότι σήμερα υπάρχει ανθρωπιά στην Ελλάδα».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Μαρία Κόκκορη» Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Διευθυντής του ιδρύματος, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, οι εργαζόμενοι σε αυτό, αλλά και ομάδα των φιλοξενουμένων ενοίκων.

Το απόσπασμα πρακτικού της αποφάσεως του Δ.Σ. για τη βράβευση του κ. Χαλεπλή ανέγνωσε ο π. Νικόδημος, ο οποίος έκανε αναφορά στην προσφορά και στη βοήθεια του κ. Χαλεπλή. Αμέσως μετά ο κ. Χαλεπλής ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμητική αυτή διάκριση τονίζοντας πως το έργο που γίνεται στο ίδρυμα Κόκκορη είναι πολύ σημαντικό και σπουδαίο και υποσχέθηκε πως η εταιρία θα είναι δίπλα τους και θα βοηθά το ίδρυμα όσο μπορεί.

Στη συνέχεια τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το προσωπικό, αλλά και τα παιδιά που στηρίζει το ίδρυμα συνομίλησαν με τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος τους μοίρασε ένα μικρό σταυρουδάκι ως ευλογία. 

 

 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.