Με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και την παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Δημιοβίτισσας από την ομώνυμη Ιερά Μονή.

Ένα εκκλησιαστικό τελετουργικό που πραγματοποιείται σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος το 1843.

Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στη χάρη της Παναγίας της Δημιοβίτισσας, τονίζοντας ότι η Μεγαλόχαρη στέλνει μήνυμα ελπίδας κι ενότητας κι ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, όταν ο ένας θυσιάζεται για τον άλλο. Συνάμα, ευχήθηκε η Παναγία να σκέπει και να καθοδηγεί τα έργα όλων και να πρεσβεύει προς τον Κύριο τώρα που δοκιμάζεται το μέλλον της πατρίδας μας.

Στην υποδοχή παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο τέως υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ Ταξίαρχος Θ. Λάγιος, ο Υποδιοικητής του 9ου Σ.Π. Αντισυνταγματάρχης Δ. Λυμπερέας , ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Π. Μάνδαλος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

 Η ιερά εικόνα εναποτέθηκε στον Ι.Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Γιαννιτσανίκων, όπου και θα παραμείνει για δεκαήμερο προσκύνημα.

 

mesin7.jpg

mesin8.jpg

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.