Όλως ιδιαίτερος εορτάστηκε η μνήμη της μεγαλομάρτυρας Αγίας Βαρβάρας στον ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην πόλη του Ναυπλίου .

 Στο ναό φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Αγίας έργο του Αντ. Μπαρού από τις συνδρομές ευλαβών γυναικών της ενορίας που κατά την ιστορία το 1928 έπληξε τη πόλη η θανατηφόρα ασθένεια της πανώλης(πανούκλα), με αποτέλεσμα να πεθάνει πολύς κόσμος , οι κάτοικοι αποφάσισαν να παρακαλέσουν την Αγία Βαρβάρα λιτανεύοντας την εικόνα της σε όλη την πόλη κάνοντας δεήσεις υπέρ υγείας των κατοίκων .

Πράγματι μετά από μερικές ημέρες η επιδημία πέρασε και οι κάτοικοι της πόλης σώθηκαν ,σε ανάμνηση αυτού του μεγάλου θαύματος από τότε μέχρι και σήμερα οι κάτοικοι εορτάζουν πανηγυρικά την εορτή της Αγίας Βαρβάρας ,που φιλοξενείτε στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Χρυσόστομος Μιχαλόπουλος ,παρόντων αρκετών Ιερέων από την πόλη του Ναυπλίου.

Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας σε όλη την παλιά πόλη προς ευλογία των κατοίκων της. Καθόλη την διάρκεια του εσπερινού είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας. Ο ιερός ναός του Αγίου Σπυρίδωνος είναι χτισμένος κατά την περίοδο της πρώτης ενετοκρατίας στο Ναύπλιο .

Μετά από τον βομβαρδισμό της πόλης από τους Ενετούς το 1686 κατά την πρώτη τουρκοκρατία της πόλης ο ναός έπαθε μεγάλες ζημιές μαζί με άλλους σαράντα ναούς ,έτσι το 1702 ο ναός κτίσθηκε πάλι από την αρχή ,με έξοδα της αδελφότητας των ορθοδόξων Ελλήνων του Ναυπλίου ,το μαρτυρά αυτό και επιγραφή που βρίσκεται έξω από τον ναό και γράφει ”ανιδρύθη εκ θεμελίων”.

Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησαν ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος , ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου ναυπλιέων Χρ.Γραμματικόπουλος και η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Π. Κακλούνου.

agia.jpg

 

 

agia3jpg.jpg

agia4.jpg

agia5.jpg

agia6.jpg

agia7.jpg

agia8.jpg

agia9.jpg

agia10.jpg

agia11.jpg

agia12.jpg

agia13.jpg

agia15.jpg

agia16.jpg

agia17.jpg

agia18.jpg

agia19.jpg

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.