Το απόγευμα της Τρίτης 6 Αυγούστου στις 7:00 θα γίνει τελικά η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Νεκταρίου.

Η ενθρόνιση θα γίνει στον πανηγυρίζοντα στις 6 Αυγούστου Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Λάρνακα και σαφώς πρόκειται για μία ιδιαίτερα συμβολική και σημαντική μέρα για την Μητρόπολη και την πόλη της Λάρνακας.

Μετά την τελετή Ενθρόνισης, ο νέος Μητροπολίτης θα δεχτεί τις ευχές των επισήμων και του λαού και ακολουθήσει δεξίωση για όλους στους κήπους της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου.

Οι εκτιμήσεις της Newsbomb από τις 5 Ιουνίου επιβεβαιώθηκαν. Θυμίζουμε ότι η ιστοσελίδα μας πρώτη αποκάλυψε την παραίτηση του Κιτίου Χρυσοστόμου καθώς και το γεγονός ότι το μεγάλο φαβορί για την διαδοχή του ήταν ο Αρσινόης Νεκτάριος. Με την μεγάλη του νίκη στις εκλογές αλλά και την καθολική υποστήριξη από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου πήρε την Τρίτη 30 Ιουλίου το χρίσμα και την Τρίτη 6 Αυγούστου θα ανέλθει με κάθε επισημότητα πλέον στον θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου και θα δεχτεί την αγκαλιά κλήρου και λαού της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Τι γίνεται με την Επισκοπή Αρσινόης

Η άνοδος του Νεκτάριου στον Μητροπολιτικό θρόνο της Κιτίου, αφήνει κενή την θέση στην Επισκοπή Αρσινόης.

Για την Επισκοπή Αρσινόης προορίζεται ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Τυχικός Βρυώνης ο οποίος είναι το δεξί χέρι του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου. Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ είναι κάτοχος και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

Η Newsbomb επικοινώνησε με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο ο οποίος όμως μας συνέστησε υπομονή. Όπως μας ανέφερε δεν υπάρχει ακόμα κάποια σκέψη και το θέμα θα ξεκαθαρίσει στη συνέχεια. ‘’Δεν βιαζόμαστε’’ μας είπε χαρακτηριστικά ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες μας για τον Πατήρ Τυχικό.

Η διαδικασία

Ουσιαστικά ο νέος Επίσκοπος θα είναι επιλογή του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου Θα εισηγηθεί τον νέο επίσκοπο Αρσινόης στην Ιερά Σύνοδο που απλά θα σφραγίσει την επιλογή του οικείου Μητροπολίτη και θα δώσει τον Θρόνο της Επισκοπής Αρσινόης στον εκλεκτό του Μητροπολίτη Πάφου.

Τα… μπλεξίματα του Μόρφου

Και ενώ η Ιερά Σύνοδος βρισκόταν στην διαδικασία ανάδειξης του νέου Μητροπολίτη Κιτίου, προέκυψε όλος αυτός ο σάλος με τις διάφορες τοποθετήσεις του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου. Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις και πλέον στην όλη ιστορία εμπλέκεται και η Αστυνομία.

Ως γνωστό ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, έδωσε οδηγίες για την έναρξη διερεύνησης του ενδεχόμενου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου.

Με την σειρά του ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης διέταξε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης των αναφορών του Μητροπολίτη Μόρφου. Αναμένεται ότι εντός ημερών θα κληθεί για κατάθεση ο ίδιος ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων ο φάκελος θα διαβιβαστεί στα γραφεία του Γενικού Εισαγγελέα για μελέτη και οδηγίες.

Πρόκειται σαφώς για μια πρωτοφανή ίσως για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση με Μητροπολίτη να τίθεται κάτω από το μικροσκόπιο της Αστυνομίας για αναφορές του σε διάφορα κηρύγματα και ομιλίες. Σαφώς και υπάρχει προβληματισμός στην Ιερά Σύνοδο για τις εξελίξεις αλλά προς το παρών δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση πέραν κάποιων δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου ο οποίος ανέφερε ότι δεν τον εκφράζουν προσωπικά.

Το ενδιαφέρον για την υπόθεση είναι πολύ μεγάλο. Το θέμα πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, αρκετοί φορείς στην Κύπρο αντέδρασαν σθεναρά για τις τοποθετήσεις Μόρφου και αναμένεται πλέον το αποτέλεσμα της έρευνας που διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.