Του Γιώργου Θεοχάρη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης χοροστάτησε στην πανήγυρη του οσίου Σίμωνος του μυροβλύτου, κτίτορα και προστάτη της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας.

Ο μητροπολίτης έφτασε στην Μονή το πρωί του Σαββάτου, οπότε και έγινε η καθιερωμένη υποδοχή με την προσφώνηση του Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη κ. Ελισαίου και την αντιφώνηση του Μητροπολίτη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους πνευματικούς δεσμούς του μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος του Β΄ και του Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτη.

Στο καθιερωμένο κέρασμα ο Μητροπολίτης οικοδόμησε πνευματικά τους πατέρες και τους προσκυνητές με τις διηγήσεις των θαυμάτων, τα οποία προηγήθηκαν και συνόδευσαν την εύρεση των τιμίων λειψάνων των νεομαρτύρων αγίας Κυράννας και αγίας Ακυλίνας, στην Ιερά Μητρόπολή του.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας συνεχίσθηκε η ολονύκτια αγρυπνία του αγίου Σίμωνα, στην οποία έψαλαν εξαιρετικά βυζαντινά μέλη χοροί μοναχών από το Άγιον Όρος και ο χορός της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος του Πανοράματος Θεσσαλονίκης, πνευματικά τέκνα του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Συμεών Κραγιόπουλου.

Την πανήγυρη οαρακολούθησαν αντιπροσωπείες μοναχών από τις είκοσι μονές του Αγίου Όρους και τα εξαρτήματά τους, καθώς και δεκάδες λαϊκοί, φίλοι της Μονής και προσκυνητές.
Η πανήγυρη ολοκληρώθηκε το πρωί με την τέλεση της αρχιερατικής θείας Λειτουργίας, την οποία παρακολούθησαν και ο Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Άριστος Κασμίρογλου, μαζί με τις πολιτικές αρχές του Αγίου Όρους.

Στην πανηγυρική τράπεζα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης συμβολικώς τόνισε την ανάγκη να γίνουν οι καρδιές όλων, μοναχών, κληρικών, προσκυνητών, παντός πιστού, «θεοδέγμονα σπήλαια», όπως εκείνο το θεοδέγμον σπήλαιο της Βηθλεέμ, γεγονός που αποτελεί την μόνη οδό ελπίδας, αναζητήσεως και ευρέσεως της ειρήνης, προσωπικής και συλλογικής.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης αναχώρησε από την μονή το απόγευμα.

 

DSC 9152.jpg

DSC 9164.jpg

DSC 9183.jpg

DSC 9192.jpg

DSC 9246.jpg

DSC 9282.jpg

DSC 9292.jpg

DSC 9294.jpg

DSC 9360.jpg

DSC 9410.jpg

DSC 9470.jpg

DSC_9158.JPG

DSC_9288.JPG

DSC_9341.JPG

DSC_9477.JPG

 

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.