Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Μαλτέζο, 

Εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος «Ασκληπιείου Νοσοκομείου», τον π. Αντώνιο Χρήστου, Εφημέριο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας και από μια ομάδα εθελοντριών και εθελοντών, πραγματοποίησε, όπως πράττει κάθε χρόνο, ποιμαντική επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, ενόψει των Εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

 

110_6841.JPG

Από τις 5.00 μ.μ. έως και τις 9.15 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου, μοιράζοντας Χριστουγεννιάτικα δώρα, (εικονάκια, δέματα με ευλογίες και γλυκίσματα), σε όλους τους ασθενείς, στο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς και στους συνοδούς των ασθενών.

 

110_6843.JPG

110_6851.JPG

Σε όλους τους θαλάμους και τα τμήματα, οι εθελόντριες και οι εθελοντές έψαλναν Χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα, ενώ ο Σεβασμιώτατος συνομιλούσε με τους ασθενείς, ενημερωνόταν για την κατάσταση της υγείας τους και τους ευχόταν ταχεία ανάρρωση.

 

110_6855.JPG

 

110_6868.JPG

110_6884.JPG

Σε πολλές περιπτώσεις ο Ποιμενάρχης μας, συνιστούσε να έχουν οι ασθενείς, αλλά και οι συνοδοί τους, πίστη στο Θεό, κουράγιο και αντοχή στη δοκιμασία τους και εμπιστοσύνη και υπακοή στους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

110_6868.JPG

 

110_6875.JPG

 

110_6884.JPG

Όπου ο Σεβασμιώτατος συναντούσε το εφημερεύων ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, εξέφραζε εγκάρδια τις ευχαριστίες του για την προσφορά τους στους νοσηλευομένους και ευχόταν να έχουν δύναμη στη δύσκολη και απαιτητική αποστολή τους καθώς επίσης να έχουν αυτοί και οι οικογένειές τους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα, με Χριστό.

Μετά το τέλος της Επισκέψεως, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, ο Σεβασμιώτατος, οι κληρικοί και οι εθελοντές, έκαναν έναν μικρό απολογισμό, μιλώντας ένας-ένας, για τις εμπειρίες, τη χαρά και τις ευλογίες που αποκόμισαν και στη φετινή αυτή επίσκεψη.

Όταν ολοκληρώθηκε και ο πνευματικός απολογισμός, οι εθελοντές έλαβαν την ευλογία και τις προσωπικές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου και ανανέωσαν όλοι το ραντεβού τους για την επόμενη συντονισμένη επίσκεψη, κατά το Πάσχα του 2016.

 

110_6878.JPG

110_6886.JPG

110_6920.JPG

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.