Για ουσιαστικό διάλογο Εκκλησίας - Πολιτείας μίλησαν χθες οι μητροπολίτες, μετά την ενημέρωση του αρχιεπισκόπου προς το Σώμα της Ιεραρχίας, για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Κατά την έξοδό του από το Συνοδικό Μέγαρο, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος, αναφέρθηκε σε έναν «προσχηματικό διάλογο» που ίσχυε μέχρι τώρα και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο νέος διάλογος θα είναι σε άλλη βάση.
Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, επικεντρώθηκε, στις δηλώσεις του, σε έναν ειλικρινή διάλογο που θα γίνει από τώρα και στο εξής.

Επιπρόσθετα, ο μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων μίλησε για την αξία του διαλόγου, ο οποίος αναμένεται να είναι ουσιαστικός και επεσήμανε ότι όπως διαμορφώθηκε το κλίμα στην Ιεραρχία, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να έχουμε εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό.

«Ισχύουν όσα ειπώθηκαν εχθές», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας με το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ιεραρχίας, Γιώργος Βασιλείου.

Γιώργος Λακαφώσης
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.