Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

«Να τιμάμε τους Αγίους, διότι με τη βοήθεια τους θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πρεβέζης, όπου χοροστάστησε στον εσπερινό με αφορμή την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεων Βολιώτης, ενώ παρέστησαν, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, της Ελληνικής Αστυνομίας, Τοπικών Συλλόγων και Οργανισμών, κληρικοί της Μητρόπολης και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πρεβέζης για την πρόσκληση κάνοντας λόγο για συγκινητικές στιγμές που προσφέρει η Περιφέρεια. «Αισθάνομαι συγκίνηση διότι βρισκόμαστε σε έναν χώρο με βαθιά ιστορία, αφού ο Απόστολος Παύλος αγίασε αυτό τον τόπο» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ έκανε αναφορά σε όλες τις σημαντικές περιόδους της ιστορίας για τον τόπο.

Στη συνέχεια με αφορμή την εορτή των Αγίων Κωνσταντινου και Ελένης ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «η Εκκλησία μας έχει ορίσει κάθε μέρα να είναι αφιερωμένη σε έναν ή περισσότερους Αγίους. Ψηλαφίζοντας τη ζωή τους μπορούμε να δούμε πώς εκείνοι αντιμετώπισαν τις δυσκολίες».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως «σκοπός της Εκκλησίας είναι να διδάξει τον άνθρωπο να αγαπάει τον Θεό με όλη του την δύναμη και τον άλλον άνθρωπο σαν τον εαυτό του. Σε αυτές τις δύο εντολές κρύβεται το μυστικό της ζωής. Και οι άγιοι αυτό μας θυμίζουν, διότι έχουμε πάψει να ζούμε εκκλησιαστικά, δηλαδή ο ένας για τον άλλον. Σήμερα ο άνθρωπος αυτονομήθηκε. Ο καθένας κοιτάει να κάνει αυτό που εκείνος νομίζει σωστό μακριά από τη συλλογική αντιμετώπιση και την κοινή ωφέλεια. Και το ανησυχητικό είναι ότι αυτό είναι η κατευθυντήρια γραμμή».

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως η Εκκλησία βοηθάει τον άνθρωπο να σταθεί στα πόδια του, «να σταθεί η ψυχή του όρθια».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε πως «σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή μας χρειάζονται οι γιορτές των Αγίων. Όλοι μαζί να παλέψουμε, να αγωνιστούμε ενωμένοι, ευλογημένοι από τους Αγίους, τους οποίους ερχόμαστε, για να τιμήσουμε, ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

 

 

 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.