Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου και πρωτοποριακού Κέντρου Ενοριακής Αγάπης βραχυχρόνιας φιλοξενίας συγγενών ασθενών ιερού ναού Αγίων Αναργύρων τέλεσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Κύριος στόχος και σκοπός του κέντρου είναι να προσφέρει ανακούφιση πνευματική και συμμετοχή σε όσους έχουν ανάγκη.

Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων, φορέων και οργανισμών. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και τον υποδέχθηκαν ο προϊστάμενος του ιερού ναού π. Νικόλαος Γιαννακίδης, οι εφημέριοι του ναού, ο Δήμαρχος της πόλης, κληρικοί και λαϊκοί.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο προϊστάμενος του ναού π. Νικόλαος αναφέρθηκε στην ιστορία του κέντρου, στην δομή, αλλά και στη λειτουργία του και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στην δημιουργία και την ολοκλήρωση του έργου. «Μακαριώτατε, σήμερα με τις ευλογίες σας ολοκληρώνεται η προσπάθεια για την ανέγερση του ιδρύματος αυτού και ξεκινά η λειτουργία του που σκοπό έχει την πνευματική και σωματική ανακούφιση των ανθρώπων που την χρειάζονται» τόνισε ο π. Νικόλαος.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων και Καματερού Nικόλαος Σαράντης.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο είναι σταθμός στη ζωή της ενορίας των Αγίων Αναργύρων. «Πρέπει να δοξάσουμε τον Θεό που παρουσιάζει ανθρώπους και δυνάμεις, ώστε να εγκαινιάζονται τέτοια έργα» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζοντας πως «θα ευχόμασταν να μην υπάρχει ανάγκη να δημιουργούνται τέτοιου είδους κέντρα, αλλά οι εποχές είναι δύσκολες».

Ο Αρχιεπίσκοπος προσέθεσε, επίσης, πως στο Ευαγγέλιο αναφέρεται ότι ο Κύριος απευθυνόμενος προς τους Χριστιανούς τους λέει ότι είναι το φως του κόσμου και το αλάτι της γης. «Το φως μέσα στο σκοτάδι δίνει ελπίδα και αισιοδοξία και το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι ένα φως» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος συμπληρώνοντας πως όλοι οι πιστοί που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή αποτελούν το αλάτι της γης, το οποίο όχι μόνο νοστιμίζει τα φαγητά, αλλά συντηρεί κιόλας, δίνει διάρκεια ζωής.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου, καθώς επίσης και στην σημαντική συμβολή όλων για την υλοποίησή του και έκανε λόγο για τα χαρίσματα που έχει ο καθένας τονίζοντας πως «αυτά τα τάλαντα καλούμαστε να τα αυξήσουμε, όχι για τον εαυτό μας, αλλά για τους άλλους ανθρώπους».

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι «βρισκόμαστε εδώ και εγκαινιάζουμε αυτό το έργο κρατώντας τις εντολές του Κυρίου ζωντανές, να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και τον συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας» και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του λέγοντας να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας την δύναμη και ας είμαστε αμαρτωλοί, ας είμαστε πεσμένοι, φτάνει να έχουμε το ενδιαφέρον να σηκωθούμε και να περπατήσουμε.

Συνεχάρη και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το έργο και ευχήθηκε με αγάπη να συνεχίσουν αυτό το πνευματικό έργο και να το στηρίζουν με όλο το ψυχικό σθένος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το κέντρο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εποχής. Είναι μία ανάπαυση που δίνει ελπίδα και βοηθάει στις καθημερινές δυσκολίες.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος από την φιλαρμονική του Δήμου και ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τα μέλη της φιλαρμονικής καλώντας τα να ολοκληρώνουν κάθε εκδήλωση με τον ίδιο τρόπο και να μην ντρέπονται ποτέ. «Φτάσαμε σε μια εποχή που ντρεπόμαστε να πούμε τον Εθνικό Ύμνο και τον θεωρούμε ξεπερασμένο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Η ανέγερση του κέντρου φιλοξενίας ξεκίνησε το 2007. Στις εγκαταστάσεις του κέντρου, εκτός από τα έξι δωμάτια με 13 κλίνες, όπου θα παρέχεται δωρεάν διαμονή και τροφή σε συγγενείς ασθενών, λειτουργούν επίσης, καθημερινό συσσίτιο, κατηχητικά σχολεία και αίθουσα εκδηλώσεων.

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.