Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» συγκλονισμένος από την παρούσα κατάσταση και με λόγια συγκινητικά περιγράφει όλα όσα διατίθεται να κάνει η Εκκλησία για τη σωτηρία αυτών των ψυχών: 

«Στην Ειδομένη δοκιμάζεται με τον πιο ακραίο τρόπο ο ίδιος ο ανθρωπισμός μας. Και πλήττονται βαρύτατα οι αρχές και οι αξίες της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία με τη στάση της δίνει ζωτικό χώρο σε όσους επιδιώκουν τη διάλυσή της. Στα πρόσωπα των προσφύγων, ιδιαίτερα των ανηλίκων, οι Ελληνες και οι χριστιανοί αντικρίζουμε το πρόσωπο του Χριστού. Και μαρτυρία Χριστού, μαρτυρία Αγάπης και αλληλεγγύης δίνουμε προσπαθώντας με τις μικρές μας δυνάμεις να επουλώσουμε τις χαίνουσες πληγές τους.

Η Εκκλησία μας από την πρώτη στιγμή -ακόμη και όταν οι διαστάσεις του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος δεν ήταν τόσο ευδιάκριτες όσο είναι σήμερα, πριν από περίπου έναν χρόνο- είχε θέσει εαυτήν στη διάθεση της Πολιτείας με όλες τις δομές και τους διαθέσιμους πόρους της, ανθρώπινους και υλικούς, με πρώτη την “Αποστολή”, σε κάθε σημείο της επικράτειας. Και αυτό πράττει και σήμερα και θα εξακολουθεί να πράττει, σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες αρχές του τόπου και κάθε υπεύθυνο κοινωνικό φορέα. Με βασική προτεραιότητα τα ανήλικα παιδιά και τις μητέρες τους, που μέσα στη λάσπη, στην παγωνιά και στο σκοτάδι αναζητούν απεγνωσμένα το δικό μας χέρι. Δεν το αντέχει αυτό η ψυχή. Δεν το μπορεί. Οι πύλες της κολάσεως που άλλοι άνοιξαν θα κλείσουν μόνο εάν όλοι μαζί, με πνεύμα εθνικό και αληθή και ειλικρινή λόγο συνεννόησης, ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Σε κάθε Ειδομένη. Για να προστατεύσουμε το ανθρώπινο πρόσωπο, για να θωρακίσουμε την πατρίδα μας και την ταυτότητά της».

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.