"Έρχεται ο «λύκος» να μας κάνει μάθημα ανθρωπισμού και χριστιανικής αλληλεγγύης! Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τον ρόλο που έπαιξε ο αιρεσιάρχης πάπας, στοχεύοντας διαχρονικά στην καθυπόταξη σ' αύτόν της Ορθοδόξου Ανατολής" αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή που απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το Συντονιστικό Όργανο Συνεργαζομένων Ορθοδόξων Χριστιανικών Σωματείων Θεσσαλονίκης με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα. Αναλυτικά:

 

Συντονιστικό Όργανο Συνεργαζομένων
Ορθοδόξων Χριστιανικών Σωματείων
Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη, 12 Απριλίου 2016
Προς
Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο
Αθηνών και πάσης Ελλάδος
κ.κ. Ιερώνυμο
και την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος
ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μακαριώτατε,
Σεβασμιώτατοι,
Με μεγάλη λύπη και έκπληξη διαβάσαμε την Ανακοίνωση της Δ.Ι.Σ. της 5ης Απριλίου τρέχοντος έτους,
με την οποία δίδεται το πράσινο φως για να επισκεφθεί ο αιρεσιάρχης πάπας Φραγκίσκος Μπεργκόλιο την αγιοτόκο Μυτιλήνη στις 16 Απριλίου. Η Δ.Ι.Σ. μάλιστα προσκαλεί και τον Οικ. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στη Λέσβο, όπου αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι θα παραστείτε κι εσείς, Μακαριώτατε, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

Θα μας επιτρέψετε, ως πιστά τέκνα της Εκκλησίας, να παρατηρήσουμε τα κάτωθι, επισημαίνοντας από την αρχή ότι η απόφαση αυτή της Δ.Ι.Σ. αποτελεί τεράστιο λάθος και θα πρέπει να ανακληθεί τάχιστα, όπως ήδη το ζήτησαν και Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς.

Κατ’ αρχάς, δεν υπήρχε λόγος να εμπλακεί η Εκκλησία της Ελλάδος στην επικοινωνιακή πολιτική του πάπα. Εφ’ όσον ο πάπας είναι αρχηγός κράτους, θα μπορούσε να τον προσκαλέσει ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Εκκλησία να μείνει μακριά από επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Και για να έλθουμε στην καθ’ αυτήν ουσία του θέματος:
Ο πάπας, αλλά και εσείς, η Δ.Ι.Σ., επικαλείσθε την ανθρωπιστική διάσταση του «δράματος των προσφύγων».

Είμαστε σίγουροι, κρίνοντας από την όλη ιστορία του παπισμού, ότι το ενδιαφέρον αυτό, από την πλευρά του πάπα, είναι προσχηματικό, υποκριτικό και επικοινωνιακό.
Όπως εγράφη για την επίσκεψη αυτή του πάπα: Είναι σαν να πηγαίνει ο θύτης να δεί τα θύματα! Διότι το Βατικανό, όπως και στη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, έτσι και τώρα στην περίπτωση της Συρίας, μαζί με τους άλλους «ανθρωπιστές» της Δύσης, είναι συνυπεύθυνοι για τους πολέμους και την προσφυγιά.

Η Δύση, που εκπαίδευσε, χρηματοδότησε και εστήριξε το «Ισλαμικό Κράτος», δεν μπορεί να κλαίει υποκριτικά για τα παιδιά που πνίγονται στο Αιγαίο. Όλοι μπορούν εύκολα να καταλάβουν πως το «προσφυγικό» το δημιουργούν και το παροξύνουν η Τουρκία, οι δουλέμποροι, η Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση.

 Ανθρωπισμός δεν είναι η φιέστα που θα δοθεί στη Λέσβο. Ανθρωπι­σμος είναι αυτό που ήδη γίνεται αφανώς από τις ιερές Μητροπόλεις και το πλήρωμα της Εκκλησίας μας για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Ανθρωπισμός είναι να ελεγχθούν οι θαλάσσιοι δρόμοι του θανάτου.

Η παρουσία του πάπα και των υπολοίπων στη Λέσβο αποπροσα-νατολίζει από το πραγματικό πρόβλημα. Αυτό είναι το δράμα του ελλη-νικού λαού, που βλέπει, εν ονόματι του «ανθρωπισμού» και με όχημα το λεγόμενο προσφυγικό, να διαλύεται η πατρίδα μας, καθώς εποικίζεται από στρατιές αλλοφύλων μουσουλμάνων, χωρίς καμμία αντίδραση.
Η φιέστα της Λέσβου θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το ρεύμα των «προσφύγων» προς την πατρίδα μας.

Πέραν όμως της μεγάλης εθνικής αστοχίας, που χαρακτηρίζει την απόφαση της Δ.Ι.Σ., λόγω των αρνητικών εθνικά επιπτώσεων που θα έχει, εξ ίσου μεγάλη και καταστροφική είναι η εκκλησιαστική αστοχία. Έρχεται ο «λύκος» να μας κάνει μάθημα ανθρωπισμού και χριστιανικής αλληλεγγύης! Γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τον ρόλο που έπαιξε ο αιρεσιάρχης πάπας, στοχεύοντας διαχρονικά στην καθυπόταξη σ’ αύτόν της Ορθοδόξου Ανατολής. Η έλευση του πάπα και μάλιστα με τόσο βεβιασμένες διαδικασίες (μήπως για να μην υπάρξουν αντιδράσεις;) είναι βαρύτατη προσβολή στους αγίους μάρτυρες και ομολογητές της αμωμήτου πίστεώς μας.

Σας παρακαλούμε θερμά, στο πλαίσιο της προασπίσεως της Ορθοδό­ξου πίστεως και της πατρίδος μας, να μην παραστείτε στις εκδηλώσεις αυτές.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού και πολλού πόνου ψυχής
Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης:

1. Ορθόδοξος Χριστιανική Αδελφότης «Αγάπη Χριστού»
2. Ιεραποστολικός Σύνδεσμος «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»
3. Γ.Ε.Χ.Α. (Γονέων Ένωση Χριστιανική Αγωγή)
4. Πολιτιστικός Σύλλογος «Εθνεγερσία»
5. «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» Κέντρον Ενότητος και Μελέτης-Προβολής των Αξιών μας
6. Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών
7. Ορθόδοξος Αδελφότης «Η Αγία Φοίβη»
8. Ορθόδοξος Αδελφότης «Η Οσία Ξένη»
9. Φιλανθρωπικό Σωματείο «Μέριμνα των πτωχών»
10. Όμιλος Φίλων Αγίου Όρους «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης»
11. Σύλλογος «Ο Απόστολος Παύλος»
12. Κεντρικός Σύλλογος Πολυτέκνων «Οι Άγιοι Πάντες»
13. Ελληνορθόδοξος Σύνδεσμος «Οι Παναγιόφιλοι»
14. Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος»
15. Ένωση προσώπων «Όσιος Φιλόθεος»
16. ΠΑ.ΣΥ.Β.Α (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα)
17. «Παρακαταθήκη» Πανελλήνιος Σύνδεσμος για την Ελληνορθόδοξη Παράδοση
18. Πρωτοβουλία Γονέων Βορείου Ελλάδος
19. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Πνευματική Ελευθερία
20. Σ.Φ.Ε.Β.Α. (Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα)
21. Χριστιανική Ένωσις Γονέων Θεσσαλονίκης

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.