Δεκατέσσερα (14) παραδοσιακά χορευτικά σύνολα της περιοχής μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση γνωριμίας, που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και πραγματοποίησαν για πρώτη φορά μια ξεχωριστή συνάντηση, την Κυριακή 12/2 στο Συνεδριακό κέντρο Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση, την ευθύνη της οποίας είχε το παραδοσιακό χορευτικό τμήμα της Τοπικής μας Εκκλησίας, συμμετείχαν:

1.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», 2:ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ , 3.ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΛΟΥ, 4.ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» 5.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΤΣΙΩΤΩΝ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ», 6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ, 7 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΝ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»,8.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΟΝ Ν.ΙΩΝΙΑΣ, 9. ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΗΛΙΟΥ, 9. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΦΥΤΟΚΟΥ,10. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΩΝ ΒΟΛΟΥ, 11.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ‘ΊΩΝΕΣ», 12. ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ», 13.ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΔΡΑΚΕΙΑ»

Εκ μέρους του χορευτικού τμήματος της Ιεράς Μητροπόλεως, τη συνάντηση χαιρέτησε η υπεύθυνη κ. Κατερίνα Ντόντη – Γκανέτσα, η οποία, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο χορός ομορφαίνει την ζωή όλων μας και μας κάνει καλύτερους, ευχόμαστε η πρώτη αυτή συνάντηση των χορευτικών συνόλων της περιοχής μας να είναι ευκαιρία για την μεταξύ μας γνωριμία και η αρχή για παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον. Ως εκπρόσωπος-δασκάλα του χορευτικού συνόλου της Μητροπόλεως, θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες όλης της ομάδας μας προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας για την αμέριστη συμπαράστασή του σε αυτή μας την δραστηριότητα. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά, για την πολύ καλή μας συνεργασία, τους δυο υπεύθυνους ιερείς του χορευτικού π. Μάξιμο Παπαϊωάννου και π. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο».

Από τη μεριά του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την συνάντηση και την αλληλογνωριμία, που θα γίνει ασφαλώς, εφαλτήριο για καρποφόρο μελλοντική συνεργασία.

Ακολούθησε δείπνο για τους 400 συμμετέχοντες, εκπρόσωποι των οποίων χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.