Μέσα σε κλίμα βαθείας θρησκευτικής κατανύξεως, τελέσθηκε το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου 2017, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως, η μοναχική κουρά του Ελευθερίου Ζαχαρούδη, ο οποίος και έλαβε το όνομα Παλλάδιος.

Της ακολουθίας προηγήθη η ακολουθία του Εσπερινού της Εορτής των Τριών Ιεραρχών. Εν συνεχεία ετελέσθη η ακολουθία της μοναχικής Κουράς, της οποίας προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από πλειάδα Ιερομονάχων κυρίως της Μητροπόλεως, εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως, απηύθυνε λόγους μεστούς πνευματικών νουθεσιών προς τον νεοκαρέντα μοναχό, ευχόμενος πατρικώς, όπως η Χάρις του Κυρίου επισκιάζει τον νέον αδελφό Παλλάδιο. Επίσης στην ομιλία του διευκρίνησε και το νέο όνομα του αδελφού κάνοντας αναφορά στο σπουδαίο έργο του Οσίου Παλλαδίου, πιστού και αφοσιωμένου μαθητού έως τέλους του Ιερού Χρυσοστόμου.

Την ερχόμενη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2016, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, ο Μοναχός Παλλάδιος θα λάβει από τον Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Νικησιάνης, τόπου καταγωγής του.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.