Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τελέστηκε η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών στην Κατερίνη.

Συγκεκριμένα το βράδι της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου (Παρεκκλήσιο Ιερού Ναού Αγίας Άννης.

Τη διοργάνωση της λατρευτικής συνάξεως είχε το Γραφείο Νεότητας.
Συμμετείχαν 200 νέοι και νέες, στελέχη του νεανικού έργου, όπως Κατηχητές, Ιερόπαιδες-Αναγνώστες, Κατασκηνωτικά Στελέχη, Εθελοντές Κοινωνικού Φροντιστηρίου, αλλά και πολλοί άλλοι φοιτητές, που σπουδάζουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού και επιστρέφουν για τις εορταστικές διακοπές.
Η τέλεση της αρχαιοπρεπούς Θ. Λειτουργίας εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων του Γραφείου Νεότητας για την πνευματική οικοδομή και τη λειτουργική αγωγή των νέων στελεχών της τοπικής Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος προέστη της Θ. Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από 4 ιερείς και 2 διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ διακόνησαν ιερόπαιδες, αναγνώστες και ψάλτες από διάφορες Ενορίες της Πιερίας.
Πριν την απόλυση, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ιστορία της Θ. Λειτουργίας.
Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στην αρχαιότητα του κειμένου της Θείας Λειτουργίας και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, που ανάγονται στο λειτουργικό βίωμα των χριστιανών των πρώτων αιώνων της Εκκλησίας.
Υπογράμμισε, ακόμη, ότι οι πιστοί των πρώτων χριστιανικών χρόνων τελούσαν τη Θ. Λειτουργία, γενικότερα τη χριστιανική λατρεία, υπό διαφορετικές συνθήκες, συχνά κάτω από τον φόβο των διωκτών, κάτι που φανερώνει την δύναμη της πίστης τους.
Σύμφωνα με τις «Αγάπες» της πρωτοχριστιανικής Εκκλησίας, παρατέθηκε δείπνο για όλους όσοι συμμετείχαν στη λατρευτική αυτή σύναξη, στις δύο μεγάλες αίθουσες του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου «Κιβωτός».
Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει και να συνομιλήσει με πολλούς από τους νέους, ενώ δόθηκε και η ευκαιρία γνωριμίας με νέα πρόσωπα, που εντάχθηκαν στο εκκλησίασμα, συνοδεύοντας φίλους ή γνωστούς και εκδήλωσαν για πρώτη φορά το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν και σε άλλες εκδηλώσεις του Γραφείου Νεότητας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.