ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ Live - ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ Live: Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία Ζωντανά. Ευλογία και Προσευχή στην Παναγία. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023. Υποδοχή του Αντίγραφου της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Τήνου.

Στις 5 Δεκεμβρίου αρχίζει η νηστεία των Χριστουγέννων. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περίοδος νηστείας μετά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η νηστεία των Χριστουγέννων, γνωστή στη γλώσσα του ορθόδοξου λαού μας και ως σαρανταήμερο.

Τα Χριστούγεννα είναι η ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ’ επέκταση το σύνολο των εορτών από την ημέρα εκείνη μέχρι τα Θεοφάνεια. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ξεκινάμε μία πνευματική πορεία με τη νηστεία και το Σαρανταλείτουργο από την 15η Νοεμβρίου. Πρόκειται μια περίοδο έντονης πνευματικής εργασίας και ψυχοσωματικής προετοιμασίας για τον εορτασμό της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.

Η νηστεία των Χριστουγέννων αρχίζει την 15η Νοεμβρίου και λήγει την 24η Δεκεμβρίου. Νηστεύουμε για να συνηθίσουμε στην εγκράτεια. Για να εξασκήσουμε τον εαυτό μας να συγκρατείται και να μην παρασύρεται στην αμαρτία, στις κακές πράξεις, στους πειρασμούς.

Διαβάστε αναλυτικά για το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων και πως νηστεύουμε.

Η Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία Ζωντανά με το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων της Υποδοχής της Εικόνας της Παναγίας της Τήνου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου 2023 21.30 το βράδυ.

Το βράδυ στις 22.15 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης το Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «ΤΗΝΟΥ». Ακολούθως θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Νικόλαο Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία της Υποδοχής της Εικόνας της Παναγίας της Τήνου με το Ιερό Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 21.30 το βράδυ.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πύλης

Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί το παλαιότερο μνημείο, το μοναδικό μάλλον μέσα στον οικοδομικό ιστό της πόλης της Πύλης, που βέβαια περιστοιχίζεται από μνημεία μεγίστης αξίας όπως η Πόρτα Παναγιά και η τοξωτή γέφυρα του Αγίου Βησσαρίωνος και λίγο πιο έξω από την Ιερά Μονή Δουσίκου και την Ιερά Μονή Γκούρας. Εντός της Πύλης όμως ο Άγιος Νικόλαος είναι το μοναδικό μνημείο που εγκαινιάστηκε το 1866.

Είναι ένας πέτρινος πανέμορφος Ναός και σ αυτόν έζησαν τις χαρές και τις λύπες τους πολλές γενιές κατοίκων της Πύλης. Η ανακαίνιση του Ναού ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2023 με την οποία καταφέραμε να αποκαλύψουμε την αρχική του μορφή εξωτερικά, και να δημιουργήσουμε έναν όμορφο χώρο που αρμόζει σε έναν Ναό όπου προσφέρει ομορφιά ηρεμία και φως.

Διαβάστε αναλυτικά για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.