Γράφει ο Ανδρέας Μ. Καραγιάννης, Δικηγόρος-Συγγραφέας: Βομβαρδίζονται καθημερινά, εν μέσω Μεγάλης Σαρακοστής, εν μέσω νηστείας και λίγες ημέρες πριν την Ανάσταση του Κυρίου μας, οι πιστοί από ειδήσεις που τους κάνουν να σκανδαλίζονται και που τους πληγώνουν.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ τον πρωτοφανή καταιγισμό αρνητικών ειδήσεων των τελευταίων ημερών γύρω από τα ζητήματα της Εκκλησίας μας. Εν μέσω νηστείας, εξαγνισμού της ψυχής μας και ενώ εισερχόμεθα στη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας που εθυσιάσθη για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και αγαπημένοι σήμερα, εμείς ασχολούμαστε με διαμάχες Ιεραρχών, με Ιερείς που δεν ανταποκρίνονται στο λειτούργημά τους, με απίστευτες συμπεριφορές εντός των κόλπων της Ορθοδοξίας που πληγώνουν ανεπανόρθωτα τους πιστούς και τους σκανδαλίζουν σε μια περίοδο που θα έπρεπε όλοι να είμαστε προσηλωμένοι στην κάθαρση της ψυχής μας.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση και το Υπουργείο ποδοπατούν τη βούληση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων για την κατάργηση των απαράδεκτων θρησκευτικών που προσβάλλουν βάναυσα την Πίστη μας, αντί να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά δίνουμε πάτημα στους εχθρούς της Πίστεως να εξαπολύουν επιθέσεις.

Καθημερινά αντί να λαμβάνω μηνύματα αγάπης, μηνύματα θετικά εν όψει του Αγίου Πάσχα, δέχομαι ΄΄κραυγές΄΄ από πληγωμένους πιστούς που ζητούν να μάθουν για τη μια ή την άλλη αρνητική είδηση με αποτέλεσμα να ανακυκλώνεται μια ζοφερή εικόνα.

Οφείλουμε όλοι να κάνουμε μια γενναία αυτοκριτική. Οφείλουν εκείνοι των οποίων οι πράξεις δυσφημούν με το χειρότερο τρόπο την Ορθοδοξία να αποχωρήσουν ΑΜΕΣΑ.

Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που θα έπρεπε να αποτελούν το φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς τους πιστούς να ποδοπατούν, είτε με τις πράξεις τους είτε με την ανοχή τους σε πράξεις άλλων, την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στην Εκκλησία και να καλλιεργούν αισθήματα αποτροπιασμού.

Οι μόνοι που κερδίζουν από αυτό είναι εκείνοι που σκέφτονται μοχθηρά ενάντια στην Ορθόδοξη Πίστη.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους να πληγωθούν και να απομακρυνθούν από τους κόλπους της Εκκλησίας του Κυρίου μας.

Είναι ευθύνη όλων μας και κυρίως ευθύνη εκείνων που συνετέλεσαν σε όλο αυτό.

Οφείλουν να αποχωρήσουν και να σταματήσουν να πληγώνουν τους πιστούς.

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Παρασκευή Φαραού

συγχωρεστε παρακαλώ το θάρρος να σας πω μερικές σκέψεις στηριζόμενες βέβαια σε λόγια των Αγίων Πατέρων της Αγίας Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας μας που κεφαλή έχει τον Κύριο Ιησού Χριστό: σύμφωνα με τους Πατέρες μας η Εκκλησία είναι εις τους ατελευτήτους αιώνες Σώμα Χριστού. γίνεται ερωτώ πίστη μόνο στην Κεφαλή και όχι στο Σώμα? ο Κύριος είναι ο Ιδρυτής της Εκκλησίας και ο μόνος Κριτής Της όταν θα έρθει η ώρα του Κυρίου. η Εκκλησία ως Θεανθρώπινο Σώμα κατά το ανθρώπινο μπορεί να λαθέψει ποικιλοτρόπως. η απόδειξη είναι η αμαρτωλότητά μας που σκανδαλίζει όλους γύρω μας και εμποδίζει και τους απίστους να πλησιάσουν...κατά το Θεϊκό όμως δεν λαθεύει..και ο Λόγος του Θεού μας δεν μίλησε ποτέ για καθάρσεις αλλά για ομόνοια πίστεως, ελπίδας και αγάπης προς τον Θεόν και τον συνάνθρωπο... δεν είναι οι ιερείς μας άνθρωποι? δεν χαίρουν της ιδιας συγχωρήσεως του Κυρίου μας ή μόνον για εμάς τους αμαρτωλούς ισχύει η άφεσης των αμαρτιών? Δεν είναι Νομοθέτης Εκείνος της εντολής "αγαπάτε αλλήλους όπως εγώ ηγάπησα υμας"? αν η Εκκλησία κλυδωνίζεται Καραβοκύρης και Οδηγός είναι ο Ιδιος που κοπασε την τρικυμία όταν οι άγιοι απόστολοι φοβήθηκαν....ή μήπως λέει το Σώμα στην Κεφαλή που να πάει? μην στενοχωριόμαστε λοιπόν για τίποτε. και να συνεχίσουμε να προσευχόμαστε και να ελπίζουμε στον Κύριό μας παραβλέποντας τα σκάνδαλα γιατί ξέρουμε πως το Σπίτι μας η Εκκλησία είναι στα Χέρια του Παντοκράτορα Ιησού Χριστού μας... Δοξα τω Θεω πάντων ένεκεν (αγ.Ιωαν.Χρυσοστομος)....Ει ο Θεος μεθ'ημων ουδείς καθ' ημων...