ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ Live: Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού - 31 Αυγούστου 2021 Ζωντανά. Τα Καταθέσια της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου εν τω Κωνσταντινουπόλει Ιερό Ναό αυτής της εν τοις Χαλκοπρατείοις. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Αγίας Ζώνης.

Στις 31 Αυγούστου εορτάζουμε την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου. Η ίδια η Θεοτόκος την ύφανε από τρίχες καμήλας.

Τη διαφύλαξη της Αγίας Ζώνης ανέλαβαν δύο φτωχές και ευσεβείς γυναίκες στα Ιεροσόλυμα, οι οποίες φρόντιζαν τη Θεοτόκο. Παρέλαβαν με ευλάβεια το ιερό κειμήλιο, και από τότε το έργο της διαφύλαξής του συνέχιζε από γενιά σε γενιά μια ευλαβής παρθένος καταγόμενη από την οικογένεια αυτή.

Η ανακομιδή της Τιμίας Ζώνης και η μεταφορά της στην Κωνσταντινούπολη έγινε από τον αυτοκράτορα Αρκάδιο.

Η υποδοχή της στη Βασιλεύουσα ήταν λαμπρότατη. Ο αυτοκράτορας κατέθεσε την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου σε λειψανοθήκη που ονόμασε «αγίαν σορόν». Η κατάθεση έγινε στις 31 Αυγούστου, τελευταία μέρα του εκκλησιαστικού έτους.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά τι εορτάζουμε με την Κατάθεση της Αγάς Ζώνης της Θεοτόκου 31 Αυγούστου.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού της Τρίτης 31 Αυγούστου 2021 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

 

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίων Ισιδώρων μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κατάθεσης της Αγίας Ζώνης της Παναγίας, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 07.30 το πρωί.

Η Τίμια ή Αγία Ζώνη της Παναγίας, αποτελεί το μοναδικό Ιερό Κειμήλιο που σχετίζεται με τον επίγειο βίο της Θεοτόκου.

Η Αγία Ζώνη είναι μια ζώνη που είχε φτιάξει η ίδια η Θεοτόκος από τρίχες καμήλας. Σήμερα το μοναδικό σωζόμενο μέρος της βρίσκεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιον Όρος.

Η ιστορία της Αγίας Ζώνης ξεκινά με την Κοίμηση της Θεοτόκου. Σύμφωνα με τις Γραφές. Η Παναγία τάφηκε φορώντας την. Έφτασε, όμως, στα χέρια του Αποστόλου Θωμά με θαυματουργικό τρόπο.

Διαβάστε αναλυτικά για το πώς η Αγία Ζώνη της Παναγίας έφθασε στο Περιβόλι Της.

Χρυσῆν κορωνίδ’ οἷα, σεμνὴ Παρθένε, Τῷ τοῦ χρόνου τίθημι σὴν Ζώνην τέλει. Θέντο σορῷ Ζώνην πρώτῃ Πανάγνου Τριακοστῇ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.