ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ Live - ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ Live: Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων - Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ιερά Αγρυπνία ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος Ζωντανά. Παράκληση και Ιερά Αγρυπνία Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονα - Ευλογία και Αγιασμός. Ο Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός.

Υποδοχή έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού εκ της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου.

Γαλακτόμικτον, Μάρτυς, αἷμα σῆς κάρας, Δι’ ἣν ὑδατόμικτον ὁ Χριστὸς χέει. Φάσγανον ἑβδομάτῃ λάχεν εἰκάδι Παντελεήμων.

Ο Άγιος Παντελεήμων καταγόταν από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και έζησε στα χρόνια του Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.).

Ο Παντολέον ήταν πολύ έξυπνος, ευγενικός, επιμελής, ταπεινός και πράος, γεμάτος αρετή, παρ’ όλο που ακόμη δεν είχε βαπτιστή Χριστιανός.

Όταν μεγάλωσε, ο πατέρας του τον παρέδωσε σ’ ένα φημισμένο γιατρό, τον Ευφρόσυνο, για να του διδάξει την ιατρική επιστήμη.

Σε λίγο καιρό ο Παντολέον ξεπέρασε όλους τους συνομήλικους του στη μόρφωση και όλοι μιλούσαν με θαυμασμό για το χαρακτήρα του.

Ο Παντολέον επισκεπτόταν καθημερινά τον Άγιο Ερμόλαο και απολάμβανε τους Χριστιανικούς του λόγους.

O Παντολέον έγινε ανάργυρος ιατρός. Θεράπευε με τη δύναμη του Ιησού Χριστού τους ασθενείς, χωρίς να παίρνει καθόλου χρήματα.

Ακόμη, όταν εύρισκε φτωχούς τους βοηθούσε ποικιλότροπα, δίνοντας τους χρήματα και άλλα αναγκαία είδη.

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι και πόσοι είναι οι Άγιοι Ανάργυροι.

Η Ιερά Αγρυπνία Ζωντανά με την ευκαιρία ελεύσεως της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Πέμπτης 19 Μαΐου 2022 21.30 το βράδυ.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ιερά Αγρυπνία με την παράκληση ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονα, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος πολιούχου Τρικάλων, Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 21.30 τη νύχτα.

Παρακλητικός Κανών Αγίου Παντελεήμονος

Παρακλητικός Κανών ή Παρακλητικός Κανόνας ή Παράκληση είναι ψαλμοί (ποιήματα) της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι ψαλμοί αυτοί είναι προσαρτημένοι στις ακολουθίες του Εσπερινού ή μετά από αυτόν ή μετά τη Θεία Λειτουργία.

Ένας παρακλητικός κανών μπορεί να είναι και αυτόνομος.

Οι αρχαιότεροι και οι πλέον συνήθεις από τους Παρακλητικούς Κανόνες είναι οι δύο Κανόνες που απευθύνονται στην Θεοτόκο.

Οι δύο αυτοί κανόνες ονομάζονται σήμερα ο Μικρός και ο Μεγάλος Παρακλητικός. Και οι δύο παρακλητικοί κανόνες έχουν ίσο αριθμό τροπαρίων, 32 τροπάρια ο καθένας. Τέσσερα σε κάθε ωδή, του μεγάλου όμως κανόνα τα τροπάρια και οι ειρμοί, από τους οποίους εξαρτώνται τα τροπάρια, είναι φανερά εκτενέστερα.

Διαβάστε αναλυτικά τι είναι ο Παρακλητικός Κανών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (2)
 1. Ιφιγενεια Γουλοπούλου 1 χρόνο πριν

  Πως μπορούμε να γραφτούμε στο καναλι;

  ΑπάντησηΆκυρο
  • admin 10 μήνες πριν

   Χαίρετε. Μπορείτε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο https://www.youtube.com/c/EkklisiaonlineGr?sub_confirmation=1 Μη ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι μας πατώντας και στο καμπανάκι 🔔 για να λαμβάνετε ενημερώσεις για όλα μας τα βίντεο και τις ζωντανές μεταδόσεις.

   ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.