Μεγάλο Αγγελικό Σχήμα: Αυτό είναι το μοναχικό ή Αγγελικό Σχήμα. Όποιος γίνεται μεγαλόσχημος μοναχός, φορά­ει το σχήμα, που είναι το σύμβολο του δεύ­τερου βαπτίσματος του.

Έχει κεντημένο πάνω του, με κόκκινη κλωστή, το Σταυρό, πάνω στο Γολ­γοθά (που παριστάνεται σαν βάθρο), τη λόγχη και το σπόγγο σύμβολα του Πάθους του Κυρίου μας. Στην φωτογραφία διακρίνεται και το «πολυσταύρι» το οποίο φοριέται πάνω από το «σχήμα».

Ας δούμε τι συμβολίζουν τα κεντημένα γράμματα πάνω στο μοναχικό σχήμα:

Τ Σ Δ Φ
Τούτο το Σχήμα Δαίμονες Φρίττουσι. (Δηλαδή, αυτό το αγγελικό σχήμα το τρέμουν οι δαίμονες)

Ρ Ρ Δ Ρ
Ρητορικοτέρα Ρημάτων, Δακρύων Ροή (Δηλαδή κι απ’ τα πιο περίτεχνα λόγια, αξίζουν περισσότερο τα δάκρυα της μετάνοιας, που δείχνουν αληθινή αγάπη για τον Θεό).

Θ Θ Θ Θ
Θεού Θέα Θείον Θαύμα (Δηλαδή δεν υπάρχει μεγαλύτερο θαύμα, λαμπρότερη ομορφιά, πιο ανείπωτη χαρά, απ’ το ν’ απολαμβάνεις τη θέα του θεϊ­κού προσώπου του Χριστού).

Χ Χ Χ Χ
Χριστός Χριστιανοίς Χαρίζεται Χάριν (Στους Χριστιανούς ο Χριστός χαρίζει την χάρη Του).

Ε Ε Ε Ε
Εωσφόρος Έπεσεν. Εύρωμεν Εδέμ (Δηλαδή απ’ τον εγωισμό του ο Εωσφόρος, ο λαμπρός άγγελος, έπεσε απ’ τον Παράδεισο. Εμείς,όμως, ας μην του μοιάσουμε. Ελάτε να βρούμε την Εδέμ, δηλαδή τον Παράδεισο)

Υπάρχει κι ακόμα μια εξήγηση γι’ αυτά τα σύμβολα:
Ελένης Εύρεσις Εβραίων Έλεγχος (Δηλαδή η Αγία Ελένη βρήκε το σταυρό. Κι αυτός ο σταυρός,ελέγχει τους Εβραίους).

Φ Χ Φ Π
Φως Χριστού Φαίνει Πάσι (Δηλαδή το φως της χάρης του Χριστού φωτίζει τα πάντα. Φωτίζει εμάς, τα πλάσματα Του κι όλη την πλάση).

Τ Κ Π Γ
Τόπος Κρανίου Παράδεισος Γέγονεν (Δηλαδή ο Γολγοθάς έγινε Παράδεισος. Γιατί ο Θάνατος, πέθανε, η αμαρτία νικήθηκε, πάνω στο σταυρό του Χριστού κι όλοι, ουρανός και γη, πανηγυρίζουν).

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν διάφορες παραλλαγές στα σχήματα (μπορεί να λείπουν κάποια γράμματα ή να αλλάζει η σειρά τους κτλ.).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Ας μου απαντήσει κάποιος άμα μπορεί πλζ?.... Εμείς με την κολλητή μου καθόμασταν σε ένα πεζούλι στο γκαράζ του σπιτιού μου και ξαφνικά ενώ όλα τα συνεφα ήταν στρογγυλά και ίδια, ξαφνικά εμφανίστηκαν 3 γραμματα(τα γραμματα ήταν συνεφα)έγραφαν "Ε7Ζ" η "Ε7Ν" δεν θυμάμαι καλά... Θέλω όποιος το διαβάσει αυτό να με πιστέψει.. αν κ εγώ δεν θα πίστευα αν μ το έλεγαν δεν ήμουν η μόνη που το είδα... ήταν ξεκάθαρο και ήταν μαζί μου κ η κολλητή μου.. γνκ προχθές που έγινε αυτό είχε πάρα πολύ αέρα και τα σύννεφα διαλύονταν κ έφευγαν γρήγορα(αν και τα γραμματα δεν διαλύθηκαν απλά πήγαν προς τα αριστερά κ μετά εξαφανίστηκαν πίσω από ένα μεγάλο σύννεφο. Μετά είχε εμφανιστεί ένα βελάκι (σύννεφο παλι) που έδειχνε προς τα δεξιά.. πήγαμε από εκεί κ είδαμε γραμμένο στον τοίχο την λέξη, scammers που σημαίνει απατεώνας, και μετά βλέπαμε το γράμμα Ε και τον αριθμό 7 παντού... έχθεσ σε κάποια φάση είδα ότι τυχαια η αδ2ρφη μ είχε κάνει μια ζωγραφιά (η αδ2ρφη μ είναι μικρή) και η ζωγραφιά είχε κάτι που εμο7αζε μ αυτό π είδα... αν κάποιος ξέρει η ξέρετε κάποιον να ξερει πλζ πείτε του να απαντήσει η κάτι και θα πω και την συνέχεια