Η Οξάνα Καμίνσκαγια από την περιφέρεια Τερνουπόλεως είναι πεπεισμένη ότι κατάφερε να συγχωρέσει τη δολοφόνο του παιδιού της μόνον χάρη στον Θεό και την προσευχή.

Στις 5 Μαρτίου 2021 η θρησκευόμενη από το Κρεμενέτς της περιφέρειας Τερνουπόλεως Οξάνα Καμίνσκαγια στην πρώτη ταινία του κύκλου «Προσκυνήτρια», που γυρίσθηκε από την Ουκρανή τηλεπαρουσιάστρια και δημοσιογράφο Οξάνα Μάρτσενκο, διηγήθηκε πως κατάφερε να συγχωρέσει τη δολοφόνο του παιδιού της.

Όταν την εγκατέλειψε ο άντρας της αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού τους η Οξάνα μεγάλωσε την κόρη της Ελένη μονάχη της, και στη συνέχεια είχε δεσμό με ένα άλλο άντρα, τον οποίο η κόρη της αντιμετώπισε ως οικείο του πατέρα.

Μια φορά το βράδυ μετά από καυγά μια γνωστή της Ελένης Καμίνσκαγια την σκότωσε. Λεπτομέρειες των όσων συνέβησαν εκείνο το βράδυ παραμένουν άγνωστες μέχρι σήμερα.

Η Οξάνα διηγήθηκε ότι εκείνο το Σάββατο μετέβη σε χωριό, ενώ η Ελένη έμεινε στο Κρεμενέτς. «Στη συνέχεια με μετέφεραν στην αστυνομία και είπαν ότι η Ελενίτσα μου ταξίδευσε πάρα πολύ μακριά. Δεν κατάλαβα αμέσως που θα μπορούσε να ταξιδεύσει πάρα πολύ μακριά, αλλά μετά μου είπαν άμεσα ότι δεν υπάρχει πια…».

«Αισθανόμουν ψυχικό πόνο, πόνο ως μητέρα, αλλά δεν έτρεφα μίσος. Ακόμη και όταν έμαθα ποιος την σκότωσε δεν έτρεφα μίσος…Εάν δεν συγχωρούσα, ήθελα να ανταποδώσω κακό αντί κακού, θα ήταν πιο εύκολα; Κανείς δεν θα σηκώσει την Ελενίτσα από τον τάφο …Μήπως ο Κύριος την έσωσε από μεγαλύτερη αμαρτία», αναφέρει η Οξάνα.

Δεν πήγε στη δίκη. «Συγχωρώ το παιδί εκείνο…Ας το συγχωρέσει ο Κύριος και ας συγχωρέσει όλους μας τους αμαρτωλούς. Δεν μπορώ να την επικρίνω…Δεν έτρεφα μίσος για να την καταδικάζω σε όλη τη ζωή της, και τώρα δεν τρέφω».

Η γυναίκα είναι πεπεισμένη ότι μόνον χάρη στον Θεό κατάφερε να αντέξει όσα έζησε η οικογένειά της: «Με ρωτάνε πώς υπομένεις όλα αυτά; Μα, δεν εξαρτάται από εμένα. Ο Κύριος είναι Εκείνος που με κρατά στην κόσμο, με ενδυναμώνει και δίδει την υπομονή».

Λέει, ότι έχει εξοικειωθεί με την κατάσταση. «Είναι δύσκολο να φαντασθεί, αλλά πρέπει να ταπεινωθούμε μπροστά στο θέλημα του Θεού. Όποιος δεν πιστεύει, πρέπει να πιστέψει. Ο Κύριος μας στέλνει το καλό και το κακό, και εφόσον τα επιτρέπει, σημαίνει ότι τούτο μας ωφελεί. Δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε με το ανθρώπινο μυαλό μας…».

Η Οξάνα Καμίνσκαγια θεωρεί ότι η προσευχή ήταν εκείνη που την βοήθησε να συγχωρέσει τη δολοφόνο του παιδιού της: «Ο Κύριος έδωσε δυνάμεις να προσεύχομαι. Εξερχόμουν στο δρόμο, πλενόμουν για να μην πέσω και επέστρεφα στο σπίτι να διαβάσω άλλο. Η προσευχή με ενδυνάμωσε και ο Κύριος ίσως εισακούσθηκε την προσευχή μου. Είναι δύσκολο να τα ζήσει κανείς όλα αυτά, αλλά με τον Θεό όλα είναι εύκολα, άλλωστε δεν δίδει στον άνθρωπο εκείνο τον σταυρό, που εκείνος δεν μπορεί να σηκώσει. Δεν θα άντεχα χωρίς τη θεία υποστήριξη και χωρίς την προσευχή».

Μετάφραση του Βασιλείου Μεταφράστοφ

ΕΟΔ – Ενωση Ορθοδοξων Δημοσιογραφων

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.