ΥΠΑΠΑΝΤΗ 2023 Live: ΟΡΘΡΟΣ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 2 Φεβρουαρίου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία της Υπαπαντής του Κυρίου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Υπαπαντής του Ιησού Χριστού - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού Χριστό.

Θεία Λειτουργία Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Η Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας της Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 07.30.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2023 της Υπαπαντής του Ιησού Χριστού με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Υπαπαντή του Ιησού

Η Υπαπαντή του Κυρίου είναι μία από τις 12 μεγάλες εορτές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας. Η λέξη Υπαπαντή σημαίνει προϋπάντηση. Το γεγονός της Υπαπαντής του Ιησού εξιστορεί ο ευαγγελιστής Λουκάς στο κεφάλαιο Β’, στ. 22-35. Συνέβη σαράντα μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού Ιησού.

Σύμφωνα με το Μωσαϊκό νόμο, η Παρθένος Μαρία, αφού συμπλήρωσε το χρόνο καθαρισμού από τον τοκετό, πήγε στο Ναό της Ιερουσαλήμ μαζί με τον Ιωσήφ, για να εκτελεσθεί η τυπική αφιέρωση του βρέφους στο Θεό κατά το «πάν άρσεν διανοίγον μήτραν (δηλαδή πρωτότοκο) άγιον τω Κυρίω κληθήσεται» και για να προσφέρουν θυσία, που αποτελούνταν από ένα ζευγάρι τρυγόνια ή δύο μικρά περιστέρια.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.