ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ 2024 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 22 Ιουνίου Ζωντανά - Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Ψυχοσάββατου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος με τα τρισάγια του Ψυχοσάββατου προ της Πεντηκοστής - Ευλογία και Προσευχή για τους κεκοιμημένους.

Θεία Λειτουργία 22 Ιουνίου 2024 στις 07.15 το πρωί. Σάββατο των Ψυχών. Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής. Τρισάγια και Μνημόνευση Ψυχών. Ο Άγιος Ευσέβιος ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Σαμοσάτων. Οι Άγιοι Ζήνων και Ζηνάς ο υπηρέτης του οι Μάρτυρες.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής του Ψυχοσάββατου της Πεντηκοστής – Ψυχοσάββατο 22 Ιουνίου 2024 – Ώρα 07.15 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ψυχοσάββατου προ της Πεντηκοστής. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Ψυχοσάββατο 22 Ιουνίου 2024 07.15 – Τρισάγια του Ψυχοσάββατου της Πεντηκοστής.

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας με το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Ψυχοσάββατο 22 Ιουνίου 2024 07.15.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας του Ψυχοσαββάτου 22 Ιουνίου 2024 της εορτής του Ψυχοσάββατου προ της Πεντηκοστής με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής

Σε ετήσια βάση η Εκκλησία έχει καθορίσει δύο Σάββατα, τα οποία αφιερώνει στους κεκοιμημένους της. Είναι τα μεγάλα Ψυχοσάββατα. Ψυχοσάββατο πριν από την Κυριακή της Απόκρεω και Ψυχοσάββατο πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής. Με το δεύτερο Ψυχοσάββατο διατρανώνεται η πίστη μας για την καθολικότητα της Εκκλησίας, της οποίας την ίδρυση και τα γενέθλια (επί γης) γιορτάζουμε κατά την Πεντηκοστή. Μέσα στη μία Εκκλησία περιλαμβάνεται η στρατευόμενη εδώ στη γη και η θριαμβεύουσα στους ουρανούς.

Το Σάββατο πριν από την Κυριακή της Πεντηκοστής, λέγεται – «Σάββατο των Ψυχών» ή Ψυχοσάββατο. Είναι το δεύτερο από τα δύο Ψυχοσάββατα του έτους. Ο λόγος που το καθιέρωσε η Εκκλησία μας, παρ’ ότι κάθε Σάββατο είναι αφιερωμένο στους κεκοιμημένους, είναι ο εξής: Επειδή πολλοί κατά καιρούς απέθαναν μικροί ή στην ξενιτιά ή στη θάλασσα ή στα όρη και τους κρημνούς ή και μερικοί, λόγω πτώχειας, δεν αξιώθηκαν των διατεταγμένων μνημοσυνών, «οι θείοι Πατέρες φιλανθρώπως κινούμενοι θέσπισαν το μνημόσυνο αυτό υπέρ πάντων των άπ’ αιώνος εύσεβώς τελευτησάντων Χριστιανών».

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την εορτή του Ψυχοσάββατου της Πεντηκοστής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.