Θεία Λειτουργία: Ο Κύριος «δορυφορούμενος αοράτως» από τ’ αγγελικά τάγματα, «προσέρχεται σφαγιασθήναι και δοθήναι εις βρώσιν τοις πιστοίς».

Καθώς ο ιερέας περνά μέσα από το λαό, κρατώντας τα τίμια δώρα, μεταφέροντάς τα από την πρόθεση στην αγία τράπεζα, εκφωνεί αργά τα πιο πάνω λόγια.

Όλοι καλούνται να πορευτούν προς τη βασιλεία του Θεού. Όλους μπορεί ο ιερέας να ανεβάσει, όπως ανέρχεται τα σκαλοπάτια του ιερού, προς το ουράνιο θυσιαστήριο.

Ο Κύριος «δορυφορούμενος αοράτως» από τ’ αγγελικά τάγματα, «προσέρχεται σφαγιασθήναι και δοθήναι εις βρώσιν τοις πιστοίς».

Δεν είναι αυτή η θυσία για τους λίγους. Δεν είναι μόνο για τους παρόντες. Ο Κύριος, ως θεός αγάπης και προσφοράς, προσκαλεί όλους, θυμάται όλους, θυσιάζεται για όλους.

Η Βασιλεία Του θα γεμίσει! Μόνο οι αμετανόητοι, σκληροί αμαρτωλοί, θα στερηθούν τη χαρά της συμμετοχής, κάνοντας κακή χρήση της ελευθερίας τους.

Όσοι με μετάνοια και πίστη πορεύονται, ελπίζοντας στη μνήμη του Θεού που καταργεί την απομόνωση, αυτοί, ζωοποιούμενοι από αυτή τη «μνήμη», βιώνουν από τώρα τη Βασιλεία πούναι αιώνια. «Ευλογία Κυρίου και έλεος…»

Απόσπασμα από το βιβλίο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίας Τριάδος – Μετόχι Ι. Μονής Μαχαιρά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.