ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ ΛΟΥΚΑ Live - ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ LIVE: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία Κυριακής ΣΤ Λουκά Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της ΣΤ Κυριακής Λουκά με τη θεραπεία του δαιμονισμένου Γερασηνού από τον Ιησού - Ευλογία και Εορτή Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου του πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων. Ο Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος και Αδελφόθεος. Η θεραπεία του δαιμονισμένου Γερασηνού. Κυριακή ΣΤ Λουκά.

ὑπόστρεφε εἰς τὸν οἶκόν σου καὶ διηγοῦ ὅσα ἐποίησέ σοι ὁ Θεός.

Η ευαγγελική περικοπή της Κυριακής ΣΤ Λουκά μας μεταφέρει στην χώρα των Γαδαρηνών.

Μόλις έφτασε ο Κύριος στη χώρα των Γαδαρηνών, Τον συνάντησε κάποιος άνθρωπος που είχε κυριευθεί από πολλά δαιμόνια επί πολλά χρόνια και είχε καταντήσει θηρίο ανήμερο. Δεν φορούσε ρούχα, δεν έμενε σε σπίτι, τριγυρνούσε στα μνήματα.

Και επειδή τα δαιμόνια τον έφερναν σε κατάσταση αγριότητας, τον έδεναν οι άνθρωποι με αλυσίδες βαριές να μην κάνει κανένα κακό. Αλλά αυτός τις έσπαζε και εξαγριωμένος σερνόταν βίαια από τους δαίμονες στις ερημιές.

Αυτό το «αγρίμι» λοιπόν που τρομοκρατούσε τον κόσμο, τώρα τρομοκρατήθηκε καθώς αντίκρισε τον Κύριο, κι από το φόβο του έβγαλε δυνατή κραυγή.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο την ερμηνεία και τι εορτάζουμε την Κυριακή ΣΤ Λουκά με την θεραπεία του δαιμονισμένου Γερασηνού.

Ο Όρθρος και η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής ΣΤ Λουκά με την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και τη θεραπεία του δαιμονισμένου Γερασηνού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2022 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής ΣΤ Λουκά με την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και τη θεραπεία του δαιμονισμένου Γερασηνού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 07.30 το πρωί.

Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου

Η λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου αποτελούσε την ευχαριστιακή ακολουθία της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων και της Αγίας Γης με λειτουργικά έθιμα από διάφορες περιοχές.

Παρότι η λειτουργία έχει πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Σιωνίτιδος Εκκλησίας ήταν ιδιαίτερα προσφιλής και στις παρακείμενες Εκκλησίες της Αντιοχείας και της Αλεξανδρείας.

Τον 9ο και 10ο αιώνα καθιερώθηκαν γενικά στη Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως τα λειτουργικά τυπικά του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Μεγάλου Βασιλείου. Τον 19ο αιώνα τελούνταν η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου πάρα πολύ σπάνια, ενώ κατά τον 20ο αιώνα ανανεώθηκε αυτό το λειτουργικό έθιμο στον Ελλαδικό χώρο και εορτάζεται δύο φορές, στην μνήμη του Αποστόλου Ιακώβου (23 Οκτωβρίου) και στην Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε αναλυτικά ποια είναι η λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.