ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΒ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής ΙΒ Ματθαίου Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της ΙΒ Κυριακής Ματθαίου με τη συνάντηση του Ιησού με τον πλούσιο νεαρό και πως θα αποκτήσουμε την αιώνια ζωή - Ευλογία και Αγιασμός. Ο Προφήτης Μωυσής ο Θεόπτης. Ο πλούσιος νεαρός. Η αιώνια ζωή. Κυριακή ΙΒ Ματθαίου.

ὕπαγε πώλησόν σου τὰ ὑπάρχοντα καὶ δὸς πτωχοῖς, καὶ ἕξεις θησαυρὸν ἐν οὐρανῷ, καὶ δεῦρο ἀκολούθει μοι.

Tο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής ΙΒ Ματθαίου μας παρουσιάζει έναν άνθρωπο, που πλησιάζει τον Χριστό και του απευθύνει μια ευλαβή κατά τα φαινόμενα ερώτηση: «Διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ἀγαθὸν ποιήσω ἵνα ἔχω ζωὴν αἰώνιον;». Τι να κάνω, δηλαδή, προκειμένου να κερδίσω την ουράνια ζωή;

Ο Χριστός όμως δεν φαίνεται να εντυπωσιάζεται από αυτήν την εξωτερική του ευσέβεια, γιατί στην ερώτησή του ήδη έχει διακρίνει, ότι δεν τον πλησιάζει ως Θεάνθρωπο αλλά ως έναν απλό διδάσκαλο του Μωσαϊκού νόμου.

Γι᾿ αυτό και αρχίζει την απάντησή του με μια ερώτηση:

«γιατί με ονομάζεις αγαθό; κανένας άνθρωπος δεν είναι αγαθός παρά μόνον ο Θεός». Αν, δηλαδή, δεν με αναγνωρίζεις ως Θεό, μη μου αποδίδεις έναν χαρακτηρισμό που ανήκει στον Θεό, ο οποίος είναι ο μόνος και πραγματικά αγαθός, αφού σ᾿ αυτόν συγκεντρώνονται σε απόλυτο βαθμό όλες οι αρετές.

Η απάντηση του Χριστού δεν έχει σχολαστικό χαρακτήρα, θέλει να δείξει στον άνθρωπο ότι πρέπει να είναι ταπεινός και να μην αρέσκεται στους επαίνους και τις κολακείες των άλλων. Αυτή είναι η πρώτη συμβουλή που έμμεσα προσφέρει ο Χριστός στον συνομιλητή του, προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του, να κερδίσει την ουράνια ζωή.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο τι εορτάζουμε την Κυριακή ΙΒ Ματθαίου.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής ΙΒ Ματθαίου με τον πλούσιο νέο κατά την εορτή του Προφήτου Μωυσέως του Θεόπτου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου 2022 07.00 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής ΙΒ Ματθαίου με την εορτή του Προφήτη Μωυσή του Θεόπτη, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 07.00 το πρωί.

Προφήτης Μωυσής

Ο Προφήτης και Θεόπτης Μωυσής, υπολογίζεται ότι γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1569 π.χ. Ο πατέρας του ήταν Εβραίος, ονομαζόταν Άβραμ (ή Αμράμ) και καταγόταν από τη φυλή του Λευί και η μητέρα του Ιωχαβέδ. Όταν ο Φαραώ διέταξε να σφάξουν τα νήπια των Εβραίων η μητέρα του τον έβαλε σ’ ένα κιβώτιο και τον άφησε στις όχθες του Νείλου εγκαταλείποντας το στην θεία πρόνοια.

Το βρέφος το βρήκε η κόρη του Φαραώ Θέρμουθιν (ή Mέρις ή Mέρρινα), η οποία το υιοθέτησε και του έδωσε το όνομα Μωυσής, που σημαίνει «σεσωσμένος από τα ύδατα». Ανατράφηκε ως γνήσιος υιός της πριγκίπισσας και έμαθε όλη την σοφία και την γνώσι των Αιγυπτίων, χωρίς εν τούτοις να αποξενωθεί από την πίστη των πατέρων του και την αγάπη προς το έθνος του.

Όταν ήταν σαράντα χρονών σκότωσε κάποιον Αιγύπτιο, που είχε επιτεθεί εναντίον ενός Ισραηλίτη και για να σωθεί κατέφυγε στη γη Μαδιάμ, όπου έγινε βοσκός. Εκεί παντρεύτηκε την Σαπφώρα, θυγατέρα του Iοθόρ, και απέκτησε δύο γιους, τον Γηρσάμ, που σημαίνει «είμαι πάροικος σε ξένη γη», και τον Ελιέζερ, που σημαίνει «ο Θεός βοηθός».

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για τα θεοφάνεια με τις 10 εντολές και την εορτή του Προφήτη Μωυσή του Θεόπτη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.