ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΜΑΤΘΑΙΟΥ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής Η Ματθαίου Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Η Κυριακής Ματθαίου με το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ψαριών στην έρημο από τον Κύριό μας τoν Ιησού Χριστό - Ευλογία και Αγιασμός. Ο χορτασμός των πέντε χιλιάδων - Ο Ιησούς περπατά στα νερά. Κυριακή Η Ματθαίου.

Καὶ ἦραν τὸ περισσεῦον τῶν κλασμάτων δώδεκα κοφίνους πλήρεις.

Όγδοη Κυριακή του Ματθαίου, αγαπητοί Αδελφοί. Είναι πολύ γνωστό σε όλους μας, το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ψαριών στην έρημο από τον θαυματουργό Κύριό μας.

Το διέσωσαν με σαφήνεια στα Ευαγγέλια τους και οι τέσσερεις Ευαγγελιστές. Τόση διδακτική σημασία του είχαν προσδώσει!

Επίσης σε κάθε Αρτοκλασία στη εκκλησία ο ιερεύς υπενθυμίζει το θαύμα αυτό του Κυρίου μας, καθώς δέεται να ευλογήσει τους άρτους, που έχει εμπρός του, Εκείνος που κάποτε ευλόγησε στην έρημο τους πέντε άρτους και τα δύο ψάρια και με αυτά έθρεψε πέντε χιλιάδες άνδρες χωρίς τις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Έχει, λοιπόν, εξαιρετική σημασία η σημερινή Ευαγγελική περικοπή θέλοντας πολλά να διδάξει τους χριστιανούς, που την ακούν στους ναούς. Μεταξύ των πολλών και χρήσιμων διδαγμάτων, που εξάγονται από την απλή αυτή ευαγγελική ιστορία, είναι και αυτό, που βγαίνει αβίαστα από την εντολή του Κυρίου μας στους Αγίους Αποστόλους, να μαζεύσουν τα περισσεύματα μετά το θαυμαστό εκείνο Δεσποτικό Γεύμα. Τα περισσεύματα από το ευλογημένο ψωμί και τα ευλογηθέντα ψάρια.

Γιατί, άραγε; Εκείνος που έθρεψε χιλιάδες λαού με την ευλογία Του ήτο δύσκολο να θρέψη δώδεκα ανθρώπους; Είχαν ανάγκη από τα περισσεύματα; Σε τί θα χρησίμευαν τα κομμάτια που είχαν μείνει από το ψωμί και τα ψάρια της ερήμου;

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο τι εορτάζουμε την Κυριακή Η Ματθαίου.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής Η Ματθαίου με τον χορτασμό των πέντε χιλιάδων από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 7 Αυγούστου 2022 07.00 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής Η Ματθαίου με το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ψαριών στην έρημο, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 07.00 το πρωί.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.