ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ Γ ΛΟΥΚΑ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής Γ Λουκά Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Γ Κυριακής Λουκά με τον θάνατο και την ανάσταση του γιου της χήρας στη Ναΐν από τον Ιησού - Ευλογία και Εορτή Αγίου Αβραάμ με τον ανηψιό του Λωτ. Ο Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος του Αλφαίου υιός. Ο Άγιος Αβραάμ ο Δίκαιος και ο ανεψιός του Λωτ. Η ανάσταση του γιου της χήρας στη Ναΐν. Κυριακή Γ Λουκά.

Μη κλαίε… Νεανίσκε, σοι λέγω, εγέρθητι

Η ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Γ Λουκά διαδραματίσθηκε μπροστά στη Ναΐν μας φέρνει μπροστά στην πραγματικότητα του θανάτου. Ο Χριστός συναντά μια κηδεία, ένα συνηθισμένο περιστατικό, τόσο συνηθισμένο όσο το φαινόμενο ζωή, αφού όσοι ζούμε και θα πεθάνουμε.

«Μη κλαίε»: Δυο μικρότατες λέξεις-προτροπή και συμβουλή του Λυτρωτή σε ένα καίριο ζήτημα της ανθρωπότητας, σε θέμα απόλυτο, καταλυτικό και οριακό, αν ο θάνατος είναι το όριο της επίγειας ζωής. «Μη κλαίε» λέει στους πιστούς Του που βρίσκονται μπροστά στον θάνατο.

Διδασκόμαστε ότι η υπέρβαση του θανάτου είναι ο Ζωοποιός και Ζωοδότης Κύριος.

Ο θάνατος! Ταλάνισε φιλοσόφους. Ύψιστος και έσχατος παράγων της ζωής μας. Η σωστή ή όχι θεώρησή του είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο την ερμηνεία και τι εορτάζουμε την Κυριακή Γ Λουκά.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής Γ Λουκά με την εορτή του Αγίου Αβραάμ με τον ανηψιό του Λωτ και την ανάσταση του γιου της χήρας στη Ναΐν, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2022 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής Γ Λουκά με την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αποστόλου του υιού του Αλφαίου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 07.30 το πρωί.

Η θυσία του Αβραάμ

9 Οκτωβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Δικαίου Αβραάμ και Λωτ του ανηψιού του.

Ο Θεός παρουσιάστηκε στον Αβραάμ, κοντά στη Δρυ Μαμβρή, για να επαναλάβει την υπόσχεσή του ότι η Σάρα θα γεννούσε γιο:

«Του χρόνου τέτοια εποχή θα ξανάρθω και η γυναίκα σου η Σάρα θα έχει γιο».

Η Σάρα τα άκουγε όλα αυτά, γιατί στεκόταν από πίσω του, στο άνοιγμα της σκηνής. Ο Άγιος Αβραάμ και η Σάρα ήταν γέροντες προχωρημένης ηλικίας. Γι’ αυτό η Σάρα γέλασε κρυφά καθώς σκεφτόταν:

«Αφού γέρασα, είναι δυνατό να κάνω παιδί; Και ο άντρας μου είναι κι αυτός γέροντας».

Αλλά ο Κύριος είπε στον Αβραάμ: «Γιατί γέλασε η Σάρα; Γιατί αμφιβάλλει ότι θ’ αποκτήσει γιο τώρα που γέρασε; Τίποτα δεν είναι αδύνατο για τον Κύριο! Όταν την ίδια εποχή ύστερα από ένα χρόνο θα ξανάρθω σπίτι σου, η Σάρα θα έχει γιο».

Ο Κύριος φρόντισε για τη Σάρα, όπως είχε υποσχεθεί. Έτσι η Σάρα έμεινε έγκυος και γέννησε ένα γιο στον Αβραάμ, στα γηρατειά του, τον καιρό που του είχε ορίσει ο Κύριος.

Ο Άγιος Αβραάμ ονόμασε το γιο που του γέννησε η Σάρα, Ισαάκ. Ο Δίκαιος Αβραάμ ήταν εκατό ετών όταν γεννήθηκε ο Ισαάκ.

Ο Θεός ως δοκιμασία πρόσταξε τον Αβραάμ, να προσφέρει το μοναχοπαίδι του θυσία:

«Αβραάμ! Πάρε το γιο σου το μονογενή, που τον αγαπάς, τον Ισαάκ, και πήγαινε να τον θυσιάσεις στη γη Μοριά, σ’ ένα από τα βουνά που εγώ θα σου δείξω».

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την τον βίο, τη θυσία του Αγίου Αβραάμ και την σωτηρία του Λωτ στα Σόδομα.

Eις τον Aβραάμ. Τὶς οἶκός ἐστιν; Ἀβραὰμ τεθνηκότος. Οὐ κόλπος ἄλλοις οἶκος, ὡς τῷ Λαζάρῳ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.