ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΩΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ Live: Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής Αγίων Προπατόρων Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της ΙΑ Κυριακής Λουκά με την παραβολή του μεγάλου δείπνου Ζωντανά - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού Χριστό. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023. O Προφήτης Δανιήλ και οι Άγιοι Τρεις Παίδες Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ. Ο Άγιος Διονύσιος ο Νέος ο Ζακυνθινός ο Αρχιεπίσκοπος Αιγίνης και Θαυματουργός. Η παραβολή του μεγάλου δείπνου. Κυριακή ΙΑ Λουκά. Κυριακή των Αγίων Προπατόρων.

Στο Ευαγγέλιο Κυριακής ΙΑ Λουκά οι καλεσμένοι στο «Μέγα Δείπνο» της παραβολής που ακούσαμε να μας διδάσκει ο Κύριός μας, ανήκουν σε εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι διαθέτουν τον περισσότερο χρόνο τους για ασήμαντα πράγματα και αδιαφορούν ή περιφρονούν τα άφθαρτα και τα αιώνια. Αυτός ο οποίος ετοίμασε το επίσημο και μεγάλο τραπέζι, κάλεσε πάρα πολλούς.

Επομένως, το δείπνο αυτό δεν ήταν ένα συνηθισμένο δείπνο, αλλά θα ήταν δείπνο μεγάλης επισημότητας και αξίας. Κατά παράδοξο όμως τρόπο, όλοι οι καλεσμένοι, σαν να ήταν συνεννοημένοι, άρχισαν να προβάλουν διάφορες δικαιολογίες και αρνήθηκαν να πάνε στο σπουδαιότατο εκείνο δείπνο. Οι δικαιολογίες οι οποίες προέβαλαν ήταν παντελώς αστήρικτες και αδικαιολόγητες.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την Κυριακή ΙΑ Λουκά με την παραβολή του μεγάλου δείπνου.

Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία Ζωντανά με το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων της εορτής του Αγίου Διονυσίου του Νέου Ζακυνθινού του Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του Θαυματουργού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων της Κυριακής Αγίων Προπατόρων 17 Δεκεμβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Νικόλαο Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής ΙΑ Λουκά με την παραβολή του μεγάλου δείπνου και το Ιερό Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Άγιος Διονύσιος – Άγιος της Συγγνώμης

Φαίνεται αδιανόητη για την ανθρώπινη λογική μια από τις μεγαλύτερες χριστιανικές αρετές, που είχε και φανέρωσε στην πράξη ο άγιος Διονύσιος ο Ζακυνθινός, Επίσκοπος Αιγίνης.

Λόγω της ανεξικακίας του έκρυψε και φυγάδευσε το φονιά του αδελφού του!

Μιλάμε σ’ αυτή την περίπτωση για γνήσιο χριστιανικό ήθος. Και απέδειξε ότι βρισκόταν κοντά στο Θεό ή καλύτερα ότι είχε μέσα του το Χριστό.

Δεν έκανε απλά το καλό στον καλό, αυτό είναι ανθρώπινο. Έκανε το καλό στον κακό, κάτι, που είναι ηρωισμός…

Διαβάστε γιατί ο Άγιος Διονύσιος αναφέρεται και ως ο «Άγιος της Συγγνώμης».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.