ΦΩΤΑ Live - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Θεοφανείων Ζωντανά. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων με τον Μεγάλο Αγιασμό - Ευλογία και Μεγάλος Αγιασμός. Θεοφάνεια 6 Ιανουαρίου 2023. Τα Αγία Θεοφάνεια του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Τους ουρανούς βάπτισμα του Χριστού σχίσαν, Τους αυτό μη χραίνοντας ένδον εισάγει. Βάπτισεν εν ποταμώ Χριστόν Πρόδρομος κατά έκτην.

Βρισκόμενοι στο τέλος της εορτής του Δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων, σας καλούμε να μελετήσετε τα Ευαγγελικά αποσπάσματα της παραμονής και της ημέρας των Θεοφανείων.

Κατά τις ευαγγελικές περικοπές των Θεοφανείων ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, γιος του Ζαχαρία και της Ελισάβετ, ο επιλεγόμενος στη συνέχεια Βαπτιστής, που ήταν 6 μήνες μεγαλύτερος του Χριστού, και διέμενε στην έρημο, ασκητεύοντας και κηρύττοντας το βάπτισμα μετανοίας, βάπτισε με έκπληξη και τον Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό.

Κατά δε τη στιγμή της Βάπτισης κατέβηκε από τον ουρανό το Άγιο Πνεύμα υπό μορφή περιστεράς στον Ιησού και ταυτόχρονα από τον ουρανό ακούσθηκε φωνή που έλεγε ότι:

«Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός εν ω ευδόκησα».

Η φράση αναφέρεται στα ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου και του Λουκά, ενώ απουσιάζει από αυτό του Ιωάννη.

Διαβάστε όλα τα Ευαγγέλια των Θεοφανείων των Ωρών, της Θείας Λειτουργίας, του Εσπερινού και του Αγιασμού.

Η Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2023 07.00 το πρωί.

Θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των Υδάτων στη γέφυρα του Πορταϊκού ποταμού στις 10.45 το πρωί με λιτανεία και επιστροφή στο ναό για απόλυση και αντίδωρο.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων με τον Μεγάλο Αγιασμό, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 07.00 το πρωί.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.