Τέσσερις στους δέκα Νορβηγούς παραδέχονται ότι πιστεύουν στον Διάβολο και όπως πολλοί πιστεύουν αυτή η σοβαρή εμμονή με το σκοτεινό άρχοντα είναι μια σοβαρή απειλή σύμφωνα με  νέα μελέτη

Η έρευνα διεξήχθη από το πρακτορείο δημοσκοπήσεων Infact για λογαριασμό της εφημερίδας Verdens Gang.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι ένας στους δέκα Νορβηγούς πιστεύει ότι γνωρίζει κάποιον που είναι όντως εξαρτημένος! 

“Μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στο διάβολο. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν προσωπικά βιώσει κάποιον ή κάτι . Όχι λιγότερο από δέκα τοις εκατό πιστεύουν ότι γνωρίζουν πραγματικά κάποιον που ήταν δαιμονοποιημένος. Όσο για τον εαυτό μου, αμφιβάλλω ότι ο αριθμός μπορεί να είναι τόσο υψηλός. Αλλά δεν μπορώ να το διαψεύσω” είπε ο καθολικός επίσκοπος του Όσλο Bernt Eidsvig toldDagbladet.

Ο επίσκοπος επίσης  επιβεβαίωσε ότι εξορκισμοί εκτελούνται στη Νορβηγία σε τακτική βάση.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία της Εκκλησίας της Νορβηγίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Απρίλιο καταδεικνύουν ότι οι Νορβηγοί εγκαταλείπουν την Εκκλησία σε μεγάλους αριθμούς. Μέχρι στιγμής το 2016, 4.200 άνθρωποι έχουν αποσυρθεί στη χώρα των μόλις τεσσάρων εκατομμυρίων.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι το 2016 θα μπορούσε να είναι μια χρονιά ρεκόρ για αποχωρήσεις από την εκκλησία . 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.