ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΣΥΝΑΞΗ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία της Σύναξης της Υπεραγίας Θεοτόκου Ζωντανά. Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετά την Χριστού Γέννηση - Ευλογία και Προσευχή. Ο Άγιος Ιωσήφ ο μνήστωρ. Ο Προφήτης Δαυΐδ. Ο Άγιος Ιάκωβος ο Αδελφόθεος. Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Άγιος Ευθύμιος ο Ομολογητής ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Σάρδεων. Ο Όσιος Κωνσταντίνος ο εξ Ιουδαίων.

Λεχὼ ἄμωμον ἀνδρὸς μὴ γνοῦσαν λέχος, Δώροις ἀμώμοις δεξιοῦμαι τοῖς λόγοις. Mολπὴν ἁγνοτάτῃ λεχοῖ εἰκάδι ἕκτῃ ἀείδω.

Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάζεται μετά το μεγάλο γεγονός του ερχομού του Θεού στον κόσμο για τη σωτηρία του ανθρώπου, το πρόσωπο που πρωταγωνίστησε σ’ αυτό.

Έτσι μετά τη Γέννηση του Κυρίου έχουμε τη Σύναξη της Θεοτόκου, Εκείνης που έγινε η «γέφυρα δι’ ης κατέβη ο Θεός», όπως και μετά τη Βάπτισή Του έχουμε τη Σύναξη του αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού. Είναι περιττό βεβαίως να πούμε ότι το ίδιο το γεγονός, η καθαυτό εορτή, βρίσκεται σε άμεση σχέση με το πρωταγωνιστούν πρόσωπο, με άλλα λόγια η εκάστοτε Σύναξη αποτελεί την προέκταση της εορτής, τονίζοντας και επαναλαμβάνοντας το ίδιο νόημά της, σε μεγάλο βαθμό δε και τους ίδιους τους ύμνους της.

Διαβάστε αναλυτικά και δείτε σε βίντεο για τη Σύναξη της Θεοτόκου.

Εφέτος 2022 δεν υπάρχει Κυριακή την 26 Δεκεμβρίου ή μετά από αυτήν μέχρι το τέλος του έτους, οπότε μεταφέρουμε τον εορτασμό της (Κυριακής) μετά του Χριστού γεννήσεως σήμερα 26 Δεκεμβρίου.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου 2022 07.30 το πρωί.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Σύναξης της Υπεραγίας Θεοτόκου μετά τα Χριστούγεννα από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022 07.30 το πρωί.

Μετά τα Χριστούγεννα

Στις 26 Δεκεμβρίου ή την πρώτη Κυριακή μετά τις 26 Δεκεμβρίου τιμούμε τη μνήμη των Αγίων Ιωσήφ του Μνηστήρα της Παρθένου Παναγίας, του Δαβίδ του Προφήτη και βασιλιά και του Ιακώβου του Αδελφοθέου, δηλαδή, το κατά κόσμον γένος και οικογένεια του Χριστού. Όταν δεν υπάρχει Κυριακή εντός αυτής της περιόδου, μεταφέρουμε τον εορτασμό στις 26 Δεκεμβρίου.

Όταν οι μάγοι προσκύνησαν το Χριστό, αναχώρησαν για την πατρίδα τους, χωρίς να περάσουν από το βασιλιά Ηρώδη. Τότε άγγελος Κυρίου φάνηκε σε όνειρο στον Ιωσήφ και του είπε να πάρει το παιδί με τη μητέρα του και να φύγει στην Αίγυπτο. Και έμειναν εκεί, μέχρι πού πέθανε ο Ηρώδης, για να επαληθευθεί έτσι εκείνο που ελέχθη δια του προφήτου Ωσηέ: «Ἐξ Αἰγύπτου ἐκάλεσα τὸν υἱόν μου».

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την εορτή μετά τη Γέννηση του Ιησού.

Ἥκοντα πρὸς σέ, τὸν πάλαι πλήξαντά σε, Αἴγυπτε φρίττε, καὶ Θεὸν τοῦτον φρόνει.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.