Θεός: Όσοι άνθρωποι εναπόθεσαν τις ελπίδες στον Θεό, είναι ήρεμοι όπου κι αν βρίσκονται επειδή μέσα στην ψυχή τους υπαρχει η ευλογία.

Όποιος την έχασε, παλι την αναζητά με την μετάνοια, και ο Κύριος πάλι Τη δίνει. Μας αγαπάει πολύ.

Λέει στο Ευαγγέλιο: «Πάω στον Πατέρα Μου και τον Πατέρα σας, πάω στον Θεό μου και στον Θεό σας». Βλέπετε πόσο σας αγαπάει. Αυτά τα λόγια είναι γεμάτα ελεημοσύνη, αγάπη και φιλοκαλία.

Ας σκεπτόμαστε μέρα και νύχτα ότι μας αγαπάει ο Θεός, εμάς τους αμαρτωλούς και μας καλεί σε Αυτόν. «Δεῦτε πρός με πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, κἀγὼ ἀναπαύσω ὑμᾶς». Η ηρεμια θα ερθει αν ξεχάσουμε όλα τα γήινα για να μην ξεχάσει ο νους την Αγάπη.

Η ψυχή όμως δεν μπορεί να ξεχάσει τον Θεό, επειδή η ψυχή αγάπησε και το Θεϊκό Πνεύμα χαροποιεί την ψυχή. Η ψυχή δεν φοβάται τη θλίψη τη γήινη, αλλά φοβάται να χάσει την αγάπη του Θεού.

Μετα την απώλεια η ψυχή θα γεμίσει με κατάθλιψη και λύπη.Ας ευχαριστήσουμε τον Κύριο και την Υπεραγία Μητέρα Του, την διαμεσολαβήτρια μας στον Θεό.

Όποιος έχει φθαρεί, όπως κι εγώ ας διαβαζει πιο πολύ το Ευαγγέλιο και ας μετανιώνει, και ο ελεήμων Κύριος θα του χαρίσει την συγχώρεση και την ψυχική ειρήνη.

ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΟΥΑΝΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.