ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ Live: Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της Κυριακής των Γ Νηστειών - Ευλογία και Αγιασμός. Οι Άγιοι Χρύσανθος και Δαρεία η Αθηναία οι Μάρτυρες. Ο Άγιος Κλαύδιος ο Τριβούνος ο Μάρτυρας.

Η τρίτη Κυριακή των Νηστειών ονομάζεται «Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως». Στο Ευαγγέλιο της Γ Κυριακής των Νηστειών, ο Χριστός απευθύνεται στον καθένα μας, με τα εξής λόγια: «ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι». Όποιος θέλει να με ακολουθήσει, λέει ο Χριστός, να απαρνηθεί τον εαυτό του και να σηκώσει τον σταυρό του.

Αρχικά, να απαρνηθούμε τον εαυτό μας. Δηλαδή, τι να απαρνηθούμε;

Το εγώ μας και το δικό μας θέλημα. Το θέλημά μας είναι αυτό το οποίο μάς οδηγεί στην καταστροφή μας και στην αμαρτία.

Να αρνηθούμε την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας. Εγώ είμαι ο χειρότερος από όλους τους ανθρώπους. Όχι ταπεινολογίες, αλλά να το πιστεύουμε πραγματικά ότι είμαστε οι χειρότεροι από όλους.

«ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ», ποιος είναι ο δικός μας σταυρός; Οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή. Κάθε άνθρωπος επί της γης έχει το δικό του πρόβλημα.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά την Γ Κυριακή των Νηστειών της Σταυροπροσκυνήσεως.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως της Γ εβδομάδας Νηστειών από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 19 Μαρτίου 2023 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Γ Νηστειών της Σταυροπροσκυνήσεως, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 07.30 το πρωί.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.