Προεκλογικά ξιφουλκούσε κατά του Αλέξη Τσίπρα για τις στενές επαφές του με την Εκκλησία. Διαπιστώνοντας πως η μέθοδος αυτή είχε αποτέλεσμα ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το έριξε στις...ιερές επισκέψεις κα ιτα προσκυνήματα! Τη στιγμή που ο Αλεξης Τσίπρας μετά το Άγιο Όρος, μετά τον Βαρθολομαίο, τον Πάπα, τον Ιερώνυμο, έκλεινε τον κύκλο των "ιερών επαφών" βλέποντα και τον Πατριάρχη Μόσχαςο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκεπτόταν  την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιανούς Μεσσηνίας... 

Μετά το τέλος της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είναι μεγάλη η συγκίνηση, που βρίσκομαι εδώ με τον Σεβασμιότατο, γιατί 9 Απριλίου του 2009, μαζί είχαμε βάλει μπροστά, όταν ήμουν υπουργός Πολιτισμού, αυτό το καταπληκτικό έργο και σήμερα -είναι ακριβώς 9 Απριλίου του 2015, έξι χρόνια μετά- το έργο τελείωσε.
Μιλάμε για το μεγαλύτερο Βυζαντινό ναό στην Πελοπόννησο, φτιαγμένο από τον Αλέξιο Κομνηνό τον 11ο αιώνα, ακριβώς τότε για να σηματοδοτήσει στα σύνορα- που ήταν εδώ τα σύνορα- της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τη δύναμη του Βυζαντίου. Έφτιαξε αυτό το ναό και γι’ αυτό και η παράδοση λέει «Αγιά Σωτήρα στο Μοριά, Αγιά Σοφιά στην Πόλη».
Είναι πολύ μεγάλη η τιμή για μένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ και να βλέπω αυτό το ναό, που από μικρό παιδί τον έβλεπα, όπως ήταν τότε, Σεβασμιότατε, και σήμερα τον βλέπουμε τελειωμένο. Θα κάνουμε σύντομα τα Θυρανοίξια και θα είναι τιμή και πάλι για μένα να είμαι εδώ μαζί σας. 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.