Η ΕΚΚΛΗΣΙΑonline πρώτη αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις για την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, γεγονός που ενόχλησε καθώς φαίνεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις φιλικές στο Μαξίμου εφημερίδες.

Είναι λυπηρό μια σοβαρή εφημερίδα όπως η Εφημερίδα των Συντακτών, δια στόματος Δημήτρη Τρίμη να στοχοποιεί με σκαιότατο τρόπο μια ηλεκτρονική εφημερίδα και συναδέλφους δημοσιογράφους. Είναι πρωτοφανές και πρόδηλο της αγωνίας ορισμένων κύκλων, να επιτίθεται ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ σε εκκλησιαστική εφημερίδα.

Προφανώς η κίνηση αυτή είναι δηλωτική ενός γενικότερου σχεδίου στοχοποίησης της Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Πίστης.

Οι κακόβουλες αυτές απόπειρες φίμωσης κάθε ελεύθερης φωνής είναι καταδικασμένες να πέσουν στο κενό.

Οι εξελίξεις ήδη μας δικαιώνουν οπότε δεν θα υπάρξει συνέχεια από την πλευρά μας. 

Στο βούρκο δεν θα πέσουμε.

Παραθέτουμε αυτούσια την σημερινή αναίτια και αβάσιμη επίθεση της Εφημερίδας των Συντακτών στην ΕΚΚΛΗΣΙΑonline:

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ efsyn.gr
”Παραπληροφόρηση”

Αδιόρθωτοι οι κατασκευαστές «εθνολαϊκιστικών ειδήσεων» ξανακυκλοφορούν τη γνωστή ιστορία με την «κατάργηση της προσευχής στα σχολεία», που όχι μόνο έχει δυστυχώς μπει στο ψυγείο, αλλά δήθεν συνεχίζει απειλεί το… ελληνορθόδοξο έθνος μας.

«Τέλος η πρωινή προσευχή στα σχολεία σύμφωνα με το υπουργείου Παιδείας – Διαβάστε ολόκληρη την υπουργική οδηγία», λένε διάφορα ακροδεξιά ψηφιακά Μέσα, αλλά και σοβαρά της επίσημης Ν.Δ, όπως η «Ελευθερία του Τύπου» (δηλαδή, του Βαγγέλη Μαρινάκη) και ο «Ελεύθερος Τύπος» και φοβάμαι πως θα ακολουθήσουν και τα άλλα.

Τα δημοσιεύματα περί… κατάργησης της προσευχής στα σχολεία -τα οποία διακινήθηκαν με την επίσημη άδεια της Ν.Δ σε φιλικούς της δημοσιογράφους- υποτίθεται ότι βασίστηκαν στο σάιτ «ekklisiaonline». Εκεί κατασκευάστηκε μια πρώτη βερσιόν αυτής της νέας κιτρινιάς. Πουθενά ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο για το ποιοι και πώς …«έβαλαν στο τραπέζι θέμα προσευχής»; Με ποια διατύπωση, σε ποια παράγραφο ποιου νομοσχεδίου, δεν γράφει. Εκτός αν όλα είναι εκτιμήσεις που έκανε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος λέει ότι η κυβέρνηση, θέλει να πει ότι… κ.ο.κ

Ποιος είναι ο επιχειρηματικός φορέας του ελληνορθόδοξου σάιτ, κανείς δεν ξέρει; Έχει σχέση με την Ιερά Σύνοδο; Γιατί δεν υπάρχουν πληροφορίες για το σάιτ;

Και γιατί είναι πρωτοσέλιδη αποκαλυπτική είδηση ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε στον Realfm 97,8 ότι το προεδρικό διάταγμα περιείχε το θέμα της προσευχής και επεστράφη γιατί υπήρξε θέμα αντισυνταγματικότητας. Και αφού το είπε ο Κακλαμάνης, έτσι θα είναι;

Ιδού λοιπόν τι είπε: «Εκεί κυρίως στόχευαν. Απευθύνονται στα Αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει». Και τόνισε ότι «σε ανύποπτο χρόνο, εγώ είχα προβλέψει ότι θα ερχόταν κάποια στιγμή όπου μη έχοντας πλέον η συγκεκριμένη κυβέρνηση κανένα Αριστερό οικονομικό αφήγημα, αφού σε όλα έχει πει “ναι” χωρίς μάλιστα καμία αντίσταση στην ουσία, θα έκανε μία επίθεση θεσμικού τύπου για την οποία οι τροϊκανοί και η γραφειοκρατία των Βρυξελλών ουδόλως ενδιαφέρονται, προκειμένου να απευθυνθεί στο Αριστερό της ακροατήριο».

Μπράβο στον κ. Κακλαμάνη για τις πολιτικές του απόψεις, καλά κάνει και τις λέει και θα αγωνιστούμε να υπάρχει εγγύηση στη δημοκρατία μας να τα λέει. Αλλά η δημοσιογραφία οφείλει να λέει στους ανθρώπους ότι ο Κακλαμάνης ισχυρίζεται ή εκτιμά ότι… Και όχι ό,τι λέει ο Κακλαμάνης είναι πραγματικότητα και… αντικειμενική είδηση, ενώ δεν είναι.

Διότι δεν υπάρχει είδηση”

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.