ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ Live: Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Προφήτη Ηλία Ζωντανά. Παράκληση Όρθρος και Θεία Λειτουργία του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου - Ευλογία και Αγιασμός. Ο Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης.

Ἐπέσχεν ὄμβρον, πῦρ τρίτον φέρων κάτω, Σχίζει δὲ ῥεῖθρον Ἠλίας τρέχων ἄνω. Δίφρῳ ἀνηρπάγης περὶ εἰκάδα, Ἠλία ἱππεῦ.

20 Ιουλίου, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Προφήτη Ηλία, που έζησε και έδρασε το 90-100 π.Χ.. Ήταν γιος του Σωβάκ και καταγόταν από τη Θέσβη γι’ αυτό και ονομάστηκε Θεσβίτης.

Ο Προφήτης Ηλίας, ο οποίος είχε έρθει σε σύγκρουση με τον βασιλιά της Ιερουσαλήμ Αχαάβ και την γυναίκα του Ιεζάβελ (επειδή είχαν εγκαταλείψει τον Θεό και προσκυνούσαν τα είδωλα) κρύφθηκε, καθ’ υπόδειξη του Κυρίου, σ’ ένα χείμαρρο κοντά στον Ιορδάνη ποταμό, όπου τον έτρεφε, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ένας κόρακας.

Κάθε πρωί του πήγαινε άρτο και, κάθε δειλινό, κρέας.

Είναι γνωστό όμως, πώς τα κοράκια είναι πολύ άσπλαχνα και πώς είναι τα μοναδικά πουλιά, τα οποία δεν τρέφουν τα μικρά τους, παρά τα αφήνουν μόνα στην φωλιά και φεύγουν.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την γιορτή του Προφήτη Ηλία και τον κόρακα που τον έτρεφε.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά της εορτής του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Τετάρτης 20 Ιουλίου 2022 07.00 το πρωί.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Προφήτου Ηλία του Θεσβίτη, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 07.00 το πρωί.

Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων

Αρχές της δεκαετίας του 1960, οι κάτοικοι της Πύλης εξέφρασαν την επιθυμία να χτίσουν μια νέα και πιο ευρύχωρη εκκλησία, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της τοπικής ενορίας. Το 1965 συγκροτήθηκε η επιτροπή με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την ανέγερση του ναού. Η ανταπόκριση των κατοίκων υπήρξε άμεση και συγκινητική.

Το 1971 έγινε λαχειοφόρος, με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών για τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής ναός κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Ζήλῳ οὐρανίῳ πυρποληθείς, φλέγεις τὴν ἀπάτην, ὡς πυρίπνους καὶ ζηλωτής· ὅθεν ἀνυψώθης ἐν ἅρματι πυρίνῳ, ὦ Ἠλιοὺ Προφῆτα, πρὸς βίον ἄφθαρτον.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.