ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live - ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Live - ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Live: Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Αγίας Ιουλιανής Ζωντανά. Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Αγίας Ιουλιανής της Μάρτυρος και του Αγίου Θεμιστοκλέους του Μάρτυρα - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού Χριστό. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Θεμιστοκλής ο Μάρτυρας. Η Αγία Ιουλιανή η Μάρτυς. Προεόρτια των Χριστουγέννων.

Κάθε ημέρα από 20 Δεκεμβρίου μέχρι και την 24η Δεκεμβρίου ψάλλονται στις εκκλησίες μας οι ύμνοι «Χριστός γεννάται» και κατά τη Θεία Λειτουργία το κοντάκιο «Η Παρθένος σήμερον».

Η γιορτή των Χριστουγέννων καθιερώθηκε για πρώτη φορά την 25η Δεκεμβρίου του 397 μ.Χ. επί πατριαρχίας Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Κατ’ άλλους ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Ιουβενάλιος, χώρισε τις δύο γιορτές των Φώτων και των Χριστουγέννων, οι οποίες παλιότερα γίνονταν την ίδια μέρα, δηλαδή στις 6 Ιανουαρίου.

Πολύ αργότερα το 529 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός απαγόρευσε την εργασία και τα δημόσια έργα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και τα ανακήρυξε δημόσια αργία. Ως το 1100 μ.Χ., καθώς είχε επεκταθεί η δράση των ιεραποστολών στις παγανιστικές ευρωπαϊκές φυλές, όλα τα έθνη της Ευρώπης γιόρταζαν τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τα προεόρτια των Χριστουγέννων.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά με το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων εορτής της Αγίας Μάρτυρος Ιουλιανής και του Αγίου Θεμιστοκλέους του Μάρτυρα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Γράψτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Online μέσω της φόρμας παρακάτω.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την Ακολουθία του Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αγίας Ιουλιανής της Μάρτυρος και του Αγίου Μάρτυρα Θεμιστοκλέους, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 07.30 το πρωί.

Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων

Στις 15 Νοεμβρίου αρχίζει η νηστεία των Χριστουγέννων. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περίοδος νηστείας μετά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η νηστεία των Χριστουγέννων, γνωστή στη γλώσσα του ορθόδοξου λαού μας και ως σαρανταήμερο.

Τα Χριστούγεννα είναι η ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ’ επέκταση το σύνολο των εορτών από την ημέρα εκείνη μέχρι τα Θεοφάνεια. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ξεκινάμε μία πνευματική πορεία με τη νηστεία και το Σαρανταλείτουργο από την 15η Νοεμβρίου. Πρόκειται μια περίοδο έντονης πνευματικής εργασίας και ψυχοσωματικής προετοιμασίας για τον εορτασμό της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.

Η νηστεία των Χριστουγέννων αρχίζει την 15η Νοεμβρίου και λήγει την 24η Δεκεμβρίου. Νηστεύουμε για να συνηθίσουμε στην εγκράτεια. Για να εξασκήσουμε τον εαυτό μας να συγκρατείται και να μην παρασύρεται στην αμαρτία, στις κακές πράξεις, στους πειρασμούς.

Διαβάστε αναλυτικά για το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων και πως νηστεύουμε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.