Ο Θεός ενεργεί με τον ίδιο τρόπο; Πώς εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να δούμε το πώς ενεργεί ο Θεός;

Με ποιον τρόπο αντιλαμβανόμαστε τη Χάρη του Θεού; Πότε ενεργεί καλύτερα ο Θεός; Τι χρειάζεται να κάνουμε για να δεχθούμε τη Χάρη του Θεού; Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που επιζητούμε την Χάρη του Θεού, όμως δεν μπορούμε να καταλάβουμε με ποιον τρόπο ο Θεός ενεργεί και μας στέλνει τη Χάρη του.

Ο Θεός έχει τον τρόπο του και πάντα μας το δείχνει πώς μπορούμε να λάβουμε τη Χάρη του. Το σημαντικό σημείο στο θέμα αυτό είναι να ενεργήσουμε σύμφωνα με το θέλημά Του.

Να εφαρμόσουμε την εντολή Του κατά γράμμα και τότε η Θεία Χάρις θα μας σκεπάσει και θα μας ευλογήσει. Δεν πρέπει να έχουμε καμία μα καμία αμφιβολία για το πώς θα ενεργήσει ο Θεός και θα μας ευλογήσει.

Στο επεισόδιο της Παλαιάς Διαθήκης, βλέπουμε τον Νεεμάν (Ναιμάν) να έχει αμφιβολία για το σχέδιο του Θεού.

Οργίστηκε και τα έβαλε με τον Προφήτη Ελισαίο και με τον Θεό, διότι αλλιώς πίστευε ότι θα ενεργήσει η Χάρις του Θεού και θα θεραπευθεί από την ασθένεια της λέπρας.

Σήμερα πολλοί άνθρωποι, αντί να μελετούν το λόγο του Θεού για να μάθουν τι Εκείνος θέλει και πως επιθυμεί να ενεργεί στη ζωή μας, αποφασίζουν μόνοι τους για τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι σκέφτονται πως πρέπει να είναι τα πράγματα και αρνούνται να ακούσουν τον Θεό.

Σημαντικό δεν είναι αυτό που σκεφτόμαστε εμείς, αλλά εκείνο που λέει ο Θεός. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ό,τι μας λέει, ακόμα κι αν δεν μπορούμε να δούμε τη λογική πίσω από αυτό. Διότι η ευλογία έρχεται όταν τηρούμε το θέλημα του Θεού.

Αυτός που δεν θέλει να ακούσει το θέλημα του Θεού, θα ζει μέσα στη γκρίνια και στη δυστυχία, διότι θα περιμένει τη Χάρη του Θεού, αλλά δεν θα έρχεται, όχι γιατί δεν θέλει ο Θεός, αλλά επειδή ο ίδιος δεν θέλει να δει το πως ενεργεί ο Θεός.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.