Άγιος: Ποιον ονομάζουμε Άγιο; Ποιος μπορεί να γίνει Άγιος; Τι είναι η αγιότητα; Από πότε έχουμε Αγίους;

Ποιος είναι ο πρώτος Άγιος; Πότε τιμούμε έναν Άγιο; Γιατί υπάρχουν Άγιοι; Στις ημέρες μας έχουμε Αγίους;

Η Εκκλησία του Χριστού μας, δεν είναι απλά μια οντότητα ή ένας θρησκευτικός οργανισμός. Είναι ζωντανή πίστη που σε κάθε εποχή βγάζει κάποιους ανθρώπους νικητές και τους στεφανώνει με το στέφανο της Αγιότητος.

Ο Άγιος είναι άνθρωπος όπως και εμείς με τη μόνη διαφορά ότι μεταμόρφωσε τη ψυχή του από το σκοτάδι στο Φως του Χριστού, από αληθινή αγάπη θυσιάστηκε για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και εφήρμοσε στη ζωή του τις εντολές του Θεού.

Ο Άγιος είναι αυτός που αγωνίζεται καθημερινά με υπομονή, επιμονή, θέληση με σκοπό να φτάσει στην ένωση με τον Θεό, που είναι ο μόνος Άγιος και δίνει την αγιότητα σε όποιον επιθυμεί. Άγιος είναι αυτός που προσπαθεί να βαδίσει στο δρόμο που χάραξε ο Ιησούς Χριστός όταν ήταν πάνω στη γη.

Ο Άγιος είναι ένας άνθρωπος αμαρτωλός, αλλά μετανοημένος αμαρτωλός. Αυτός που μετανοεί για τα λάθη του και τις πράξεις του. Μετά + νους = μεταβάλλω τη γνώμη μου, αλλάζω τρόπο σκέψης. Άγιος είναι αυτός που πολύ σοφά μετανοεί και μαζί με το πλυντήριο της ψυχής που είναι η ιερά εξομολόγηση, αλλά και ο τρόπος ζωής του, τον κάνει να μετέχει στην αγιότητα του Θεού.

Γνωρίζετε ποιοι Άγιοι μας βοηθούν και σε ποια πάθηση;

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.